Kevin Spejsi oslobođen optužbi

Agencije
Kevin Spejsi oslobođen optužbi

Glumac Kevin Spejsi oslobođen je optužbi za seksualni napad na osamnaestogodišnjaka u baru u Nantaketu. Spejsi je još u januaru izjavio da se ne osjeća krivim.

Navodni napad dogodio se prije više od tri godine, a slučaj je okončan sada. Glumac je optužen da je tada napio maloljetnika, a kasnije počeo da ga dodiruje. Slučaj je odbačen nakon što je mladić prošle sedmice odbio da svjedoči.

U svjedočenju je trebalo da razjasni gdje se nalazi mobilni telefon putem kojeg je slao poruke i kratke video-snimke djevojci tokom navodnog napada. Radilo se o ključnom dokazu za cijeli slučaj, a kada je sudija zatražio da mobilni telefon preda sudu radi detaljnog istraživanja, tužitelj je izjavio da ne znaju gdje se nalazi. Tako se situacija ipak odigrala u korist glumca pa je izbjegao moguću kaznu od čak pet godina zatvora.

Spejsijev advokat Alan Džekson je tokom prethodnog saslušanja pokušavao da pronađe rupe u zakonu, a kao najsumnjiviju činjenicu je isticao čudne okolnosti u kojima tinejdžer nije odmah tada prijavio napad.

Dobitnika dva “Oskara” prošle godine je za seksualno zlostavljanje prvo optužio glumac Entoni Rep koji je 1986. godine, kada se sve dogodilo, imao 14 godina. Kevin je jedan od brojnih muškaraca u svijetu poznatih koji su optuženi za seksualno napastvovanje, a lavina optužbi krenula je 2017. godine s onom protiv filmskog producenta Harvija Vajnstina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana