Кардашијанка објавила текст о аутосексуалности

Г.С.
Кардашијанка објавила текст о аутосексуалности

Најстарија сестра Кардашијан, Кортни, већ неко вријеме води страницу на којој се могу пронаћи разни текстови углавном лајфстајл садржаја. Међутим, пажњу њених фанова и страних медија привукао је најновији текст о аутосексуалности.

“Јесте ли аутосексуални? Укратко, одговор је вјероватно да. Сви помало јесмо”, стоји на почетку текста.

Терапеуткиња и ауторика Кејси Тенер говорила је о аутосексуалности за Кортнину страницу и открила да је то особина када “особу привлачи сопствена еротика”.

“Иако је мастурбација примјер, аутосексуалност се може проширити и даље од сексуалног понашања, укључујући и осјећај чежње или жеље за собом. То може бити и способност да осјетите сексуалну жељу кроз визуализацију, додиривање или мирисање самог себе”, рекла је Танер.

Додала је и да је аутосексуалност широког спектра те да је већина људи негдје на том спектру.

“Неки су искључиво аутосексуални те им је то сексуална оријентација, док већина то комбинује са сексом с партнером”, каже. “То би могло значити ношење секси доњег рубља. То би могло значити и да се фризирате и шминкате чисто да се осјећате добро, чак и кад сте у дуготрајној моногамној вези и иако друга страна то готово и не примјећује. Ако вас је икада напалио осјећај независности о неком другом, то је аутосексуалност и то је потпуно нормално”, објаснила је.

“Многи људи се опиру аутосексуалности, бојећи се да је то нарцисоидно или да би могло нарушити партнерски секс. У стварности, аутосексуалност може бити здрав, чак вриједан дио вашег сексуалног живота”, нагласила је.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана