Ју група тражи старе снимке за свој документарац

Танјуг
Ју група тражи старе снимке за свој документарац

БЕОГРАД - Ју група је затражила од својих поштовалаца да им пошаљу снимке њихове концерте одржане седамдесетих и осамдесетих година, као и друге материјале, за потребе документарног филма о бенду редитеља Дарка Лунгулова.

Састав ког преко пола вијека воде гитариста Драги Јелић и басиста Жика Јелић на свом фејсбуку је навео да је снимање филма "у завршној фази", и да трагају за снимцима на видеу, Супер 8 филмским тракама, 16 милиметарским, аматерским филмовима или фотографијама.

"Такође, потребни су кућни супер 8 филмови из шездесетих, седамдесетих и осамдесетих година. Градског живота, концерата, свирки (не само Ју групе) из Београда, Загреба, Љубљане , Сарајева, Титограда, Скопља, Сплита, једном речју градова и места Југославије", навела је Ју група.

За потребе филма Лунгулова потребни су и аматерски туристички филмови са путовања до Лондона и Рима шездесетих и седамдесетих, као и "било који аматерски филмови који осликавају дух времена Југославије". Како је наведено, долазе у обзир и фотографије, а "све да би се употпунила атмосфера времена". Филмски центар Србије почетак рада на филм "ЈУ Група – Прича о братству и јединству“ био је најавио још 2018. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана