Ju grupa traži stare snimke za svoj dokumentarac

Tanjug
Ju grupa traži stare snimke za svoj dokumentarac

BEOGRAD - Ju grupa je zatražila od svojih poštovalaca da im pošalju snimke njihove koncerte održane sedamdesetih i osamdesetih godina, kao i druge materijale, za potrebe dokumentarnog filma o bendu reditelja Darka Lungulova.

Sastav kog preko pola vijeka vode gitarista Dragi Jelić i basista Žika Jelić na svom fejsbuku je naveo da je snimanje filma "u završnoj fazi", i da tragaju za snimcima na videu, Super 8 filmskim trakama, 16 milimetarskim, amaterskim filmovima ili fotografijama.

"Takođe, potrebni su kućni super 8 filmovi iz šezdesetih, sedamdesetih i osamdesetih godina. Gradskog života, koncerata, svirki (ne samo Ju grupe) iz Beograda, Zagreba, Ljubljane , Sarajeva, Titograda, Skoplja, Splita, jednom rečju gradova i mesta Jugoslavije", navela je Ju grupa.

Za potrebe filma Lungulova potrebni su i amaterski turistički filmovi sa putovanja do Londona i Rima šezdesetih i sedamdesetih, kao i "bilo koji amaterski filmovi koji oslikavaju duh vremena Jugoslavije". Kako je navedeno, dolaze u obzir i fotografije, a "sve da bi se upotpunila atmosfera vremena". Filmski centar Srbije početak rada na film "JU Grupa – Priča o bratstvu i jedinstvu“ bio je najavio još 2018. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana