Илон Маск о Билу Гејтсу: Он нема појма

Г.С.
Илон Маск о Билу Гејтсу: Он нема појма

Технолошки могули Бил Гејтс и Илон Маск ријетко говоре један о другом директно, мада се зна да о многим стварима не мисле исто. Међутим, овај пут је Маск одлучио да одговори кориснику Твитера који га је упитао шта мисли о једној Гејтсовој изјави.

Гејтс је, недавно, говорио о електричним возилима и будућности коришћења енергетских ресурса.

Он сматра да би јефтиније и квалитетније батерије учиниле електрична возила, како приступачнијим, тако и примамљивијим за купце, али је истовремено истакао како сумња у то колико би дуго могле да трају батерије које напајају тако велика возила, нарочито на дужим путевима.

"Електрична енергија је у реду када су у питању мање дистанце, али треба нам неко друго рјешење за велике аутомобиле који путују дуго. Колико год да напредује технологија помоћу које се батерије праве, питање је колико су у таквим ситуацијама практична електрична возила", изјавио је Гејтс.

При томе, Гејтс је похвалио и компаније које ће ускоро представити камионе на потпуно електрични погон - Генерал Моторс, Ривиан, Боллингер и Форд. Теслин Цyбертруцк, на примјер, није споменуо.

Један корисник Твитера је упитао Маска шта мисли о оваквим Гејтсовим тврдњама, на шта је стигао кратак: "Он нема појма".

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана