И Леонардо Дикаприо у борби против градње мини хидроцентрала у БиХ

Г.С.
Foto: архива

Холивудски глумац Леонардо Дикаприо подржао је објавама на друштвеним мрежама борбу против градње малих хидроелектрана у Босни и Херцеговини.

 

Водеће глобалне организације за очување природне средине подржавају Коалицију за заšтиту ријека БиХ, те су упутиле хитан позив Влади ФБиХ да трајно забрани градњу малих хидроелектрана и заштити "посљедње слободне европске ријеке", преноси Радиосарајево.ба

Траже да буде хитно проведен закључак Парламента ФБиХ, усвојен 23. јуна ове године, о потпуној забрани изградње малих хидроелектрана (МХЕ) у ФБиХ, било на начин да буду измијењени постојећи закони или доношењем нових који ће спријечити даљњу неконтролисану градњу

Упозорили су да ће у противном наставити с угроžавањем хиљаде километара тока дивљих ријека, квалитете žивота локалних заједница, права на приступ питкој води, туристиčког потенцијала земље, као и природе и дивљих žивотиња које овисе о здравим водотоцима.

Дикаприо подржао је на свом званичном Фацебоок профилу борбу против градње малих хидроелектрана у Босни и Херцеговини те тим поводом објавио и видео, а неколико објава је поставио и на Твитеру.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана