Гвинет Палтроу ће добити један долар одштете након ослобођања кривице на несвакидашњем суђењу

ГС
Foto: Танјуг/АП

Холивудска глумица Гвинет Палтроу симболично је награђена једним доларом због побједе на суду усљед тужбе пензионисаног доктора који је тврдио да му је на скијању нанијела тешке повреде које су утицале на његов живот.

Пензионисани оптометриста Тери Сандерсон тужио је Палтроу због повреда нанесених током скијања тврдећи да се глумица забила у њега, нанијевши му повреде које су му промијениле живот.

Према његовим тврдњама глумица се забила у њега на стази за почетнике у Дир вели у Парк Ситију и затим одскијала док је он остао без свијести у снијегу са сломљеним ребрима. Усљед бројних контрадикторних излагања, глумичини адвокати су успјели демантовати ове наводе.

Поротници су стали на страну Палтроу, која је окривила Сандерсона за несрећу и поднијела противтужбу у износу од једног долара плус правне трошкове.

Сандерсон, који је тражио 300.000 долара одштете, рекао је да је пресуда донесена у четвртак "веома разочаравајућа".

Слушајући пресуду на суду, глумица је била безизражајна, зурила је право испред себе и чинило се да благо клима главом. Затим је изашла. Док је одлазила, накратко је стала да разговара са Сандерсоном, а касније је рекао да му је рекла: "Желим ти добро."

У изјави објављеној на Инстаграм сторију оскаровка је поручила: "Осјећала сам да је пристајање на лажну тврдњу угрозило мој интегритет".

Она је рекла да је задовољна исходом и захвалила судији и осмочланој пороти на "њиховој пажљивости у вођењу овог случаја".

Пороти је требало три сата вијећања да једногласно утврди да је Сандерсон потпуно крив за инцидент и додијели Палтроу симболичну суму коју је тражила, преноси Кликс.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана