Gvinet Paltrou će dobiti jedan dolar odštete nakon oslobođanja krivice na nesvakidašnjem suđenju

GS
Foto: Tanjug/AP

Holivudska glumica Gvinet Paltrou simbolično je nagrađena jednim dolarom zbog pobjede na sudu usljed tužbe penzionisanog doktora koji je tvrdio da mu je na skijanju nanijela teške povrede koje su uticale na njegov život.

Penzionisani optometrista Teri Sanderson tužio je Paltrou zbog povreda nanesenih tokom skijanja tvrdeći da se glumica zabila u njega, nanijevši mu povrede koje su mu promijenile život.

Prema njegovim tvrdnjama glumica se zabila u njega na stazi za početnike u Dir veli u Park Sitiju i zatim odskijala dok je on ostao bez svijesti u snijegu sa slomljenim rebrima. Usljed brojnih kontradiktornih izlaganja, glumičini advokati su uspjeli demantovati ove navode.

Porotnici su stali na stranu Paltrou, koja je okrivila Sandersona za nesreću i podnijela protivtužbu u iznosu od jednog dolara plus pravne troškove.

Sanderson, koji je tražio 300.000 dolara odštete, rekao je da je presuda donesena u četvrtak "veoma razočaravajuća".

Slušajući presudu na sudu, glumica je bila bezizražajna, zurila je pravo ispred sebe i činilo se da blago klima glavom. Zatim je izašla. Dok je odlazila, nakratko je stala da razgovara sa Sandersonom, a kasnije je rekao da mu je rekla: "Želim ti dobro."

U izjavi objavljenoj na Instagram storiju oskarovka je poručila: "Osjećala sam da je pristajanje na lažnu tvrdnju ugrozilo moj integritet".

Ona je rekla da je zadovoljna ishodom i zahvalila sudiji i osmočlanoj poroti na "njihovoj pažljivosti u vođenju ovog slučaja".

Poroti je trebalo tri sata vijećanja da jednoglasno utvrdi da je Sanderson potpuno kriv za incident i dodijeli Paltrou simboličnu sumu koju je tražila, prenosi Kliks.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana