Глумица након открића да је била силована као дјевојчица: "Осјећам се глупо да сређена причам о томе"

ГС
Foto: Принтскрин

Глумица Мена Сувари објавила је шокантне мемоаре у којима је открила како су је срам и порицање спријечили да икоме каже да је била силована кад је имала 12 година.

Испричала је како је након тога имала проблематичне љубавне везе, а једна је била и насилна, а све ју је ово отјерало и у загрљај зависности о дрогама. Књига је објављена прије осам мјесеци, а Мена у интервју за Гардијан каже како се осјећала глупо када је нашминкана и сређена пред камерама причала о овој трауматичној теми.

Страховала је од реакција читалаца и изненадила се када је почела да добија позитивне поруке на друштвеним мрежама.

"Увијек сам се надала како би моја књига и искуства која сам подијелила, могли да помогну у стварању неке врсте промјене и покрену даљи разговор на ову тему", рекла је глумица у интервјуу.

Сувари је одрасла на Роуд Ајленду, у великој кући гдје је њен отац, психијатар примао пацијенте. Њено рано детињство било је срећно, али постало је нестабилно када се са мајком и једним од браће преселила на Дјевичанска острва, а затим се цијела породица преселила у Јужну Каролину.

"Борила сам се да ме неко види и чује, али нисам осетила толики губитак самосвјести све до своје 12. године. Када сам била силована", испричала је.

Открила је како јој је пријатељ њеног брата поклањао пажњу, писао јој је љубавна писма, подстицао је на сексуалне активности, а затим ју је неколико пута силовао у својој кући. Затим је рекао другим људима у школи да је она "курва". Било ју је толико срам да је порицала да се то догодило.

"То је исисало живот из мене. Мислим да је то била само потврда да ме нико неће спасити, нико неће учинити ништа за мене", описала је Мена у књизи.

Открила је и како ју је бивши партнер, чије име није хтјела да открије, натјерао на секс са двије жене, преноси Б92.

"Једну од њих касније сам срела и објаснила сам јој како ме тај мушкарац натерао на секс с њом, а она ми је одговорила како јој је тај човјек рекао да је то била моја идеја и жеља", испричала је у интервјуу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана