Glumica nakon otkrića da je bila silovana kao djevojčica: "Osjećam se glupo da sređena pričam o tome"

GS
Foto: Printskrin

Glumica Mena Suvari objavila je šokantne memoare u kojima je otkrila kako su je sram i poricanje spriječili da ikome kaže da je bila silovana kad je imala 12 godina.

Ispričala je kako je nakon toga imala problematične ljubavne veze, a jedna je bila i nasilna, a sve ju je ovo otjeralo i u zagrljaj zavisnosti o drogama. Knjiga je objavljena prije osam mjeseci, a Mena u intervju za Gardijan kaže kako se osjećala glupo kada je našminkana i sređena pred kamerama pričala o ovoj traumatičnoj temi.

Strahovala je od reakcija čitalaca i iznenadila se kada je počela da dobija pozitivne poruke na društvenim mrežama.

"Uvijek sam se nadala kako bi moja knjiga i iskustva koja sam podijelila, mogli da pomognu u stvaranju neke vrste promjene i pokrenu dalji razgovor na ovu temu", rekla je glumica u intervjuu.

Suvari je odrasla na Roud Ajlendu, u velikoj kući gdje je njen otac, psihijatar primao pacijente. Njeno rano detinjstvo bilo je srećno, ali postalo je nestabilno kada se sa majkom i jednim od braće preselila na Djevičanska ostrva, a zatim se cijela porodica preselila u Južnu Karolinu.

"Borila sam se da me neko vidi i čuje, ali nisam osetila toliki gubitak samosvjesti sve do svoje 12. godine. Kada sam bila silovana", ispričala je.

Otkrila je kako joj je prijatelj njenog brata poklanjao pažnju, pisao joj je ljubavna pisma, podsticao je na seksualne aktivnosti, a zatim ju je nekoliko puta silovao u svojoj kući. Zatim je rekao drugim ljudima u školi da je ona "kurva". Bilo ju je toliko sram da je poricala da se to dogodilo.

"To je isisalo život iz mene. Mislim da je to bila samo potvrda da me niko neće spasiti, niko neće učiniti ništa za mene", opisala je Mena u knjizi.

Otkrila je i kako ju je bivši partner, čije ime nije htjela da otkrije, natjerao na seks sa dvije žene, prenosi B92.

"Jednu od njih kasnije sam srela i objasnila sam joj kako me taj muškarac naterao na seks s njom, a ona mi je odgovorila kako joj je taj čovjek rekao da je to bila moja ideja i želja", ispričala je u intervjuu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana