Глумац отворено о губитку памћења и бројним можданим ударима: “Не осјећам се лоше због тога”

Агенције
Глумац отворено о губитку памћења и бројним можданим ударима: “Не осјећам се лоше због тога”

Као тинејџер глумио је у серији “Малком у средини”, која му је донијела планетарну популарност. Током шест година колико се серија снимала, Френки Муниз био је највјероватније најпопуларнији тинејџер на свијету с двије номинације за Златни глобус и једном за Еми.

Након завршетка серије, још двије године је наставио да се бави глумом, а онда је све шокирао изјавом 2008. године када је рекао да се повлачи из ове професије. Млади глумац одлучио је да се пензионише у глуми и опроба у новој професији. Пожелио је да постане професионални возач формуле.

Међутим, ни та каријера није дуго трајала, па је једно вријеме био и бубњар бенда Кингсфоил. Нажалост, ничега тога се данас он не сјећа. Муниз је наиме, имао озбиљних здравствених проблема због којих данас нема дугорочно памћење и већине ствари из прошлости се не сјећа.

Он је 2009. године преживио тешку саобраћајну несрећу и тад је имао потрес мозга и серију можданих удара. До сада је чак девет пута имао потрес мозга, а први је доживио са седам година када је играо фудбал, преноси Пипл.

У 2012. години имао је мањи мождани удар, а још један непуних годину дана касније.

“Увијек сам био здрав. Никад нисам пио алкохол, нисам запалио ниједну цигарету нити пробао дрогу. Једино што сам осјећао био је стрес. Волим стално да се крећем и нисам добар у опуштању”, рекао је Муниз.

Каже да се не осјећа лоше јер не може да се сјети доброг дјела свог живота.

“Знам само како је то бити ја, односно имати мој мозак. Тек кад ме људи подсјете на нешто што смо радили заједно, схватим колико ми је памћење лоше. Не сјећам се већине ствари о којим причају, али не осјећам се тужно или лоше због тога. Једноставно, такав је живот. Покушавам да га живим најбоље што могу и искористим све прилике које имам”, рекао је Муниз.

Каже и да му је у свему много помогла вјереница Пејџ Прајс, која му је предложила да у дневник записује све што су заједно радили како би касније могао да се подсјети.

Френки се у мањој мјери вратио глуми, али се углавном појављивао у споредним улогама у серијама и телевизијским филмовима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана