Glumac otvoreno o gubitku pamćenja i brojnim moždanim udarima: “Ne osjećam se loše zbog toga”

Agencije
Glumac otvoreno o gubitku pamćenja i brojnim moždanim udarima: “Ne osjećam se loše zbog toga”

Kao tinejdžer glumio je u seriji “Malkom u sredini”, koja mu je donijela planetarnu popularnost. Tokom šest godina koliko se serija snimala, Frenki Muniz bio je najvjerovatnije najpopularniji tinejdžer na svijetu s dvije nominacije za Zlatni globus i jednom za Emi.

Nakon završetka serije, još dvije godine je nastavio da se bavi glumom, a onda je sve šokirao izjavom 2008. godine kada je rekao da se povlači iz ove profesije. Mladi glumac odlučio je da se penzioniše u glumi i oproba u novoj profesiji. Poželio je da postane profesionalni vozač formule.

Međutim, ni ta karijera nije dugo trajala, pa je jedno vrijeme bio i bubnjar benda Kingsfoil. Nažalost, ničega toga se danas on ne sjeća. Muniz je naime, imao ozbiljnih zdravstvenih problema zbog kojih danas nema dugoročno pamćenje i većine stvari iz prošlosti se ne sjeća.

On je 2009. godine preživio tešku saobraćajnu nesreću i tad je imao potres mozga i seriju moždanih udara. Do sada je čak devet puta imao potres mozga, a prvi je doživio sa sedam godina kada je igrao fudbal, prenosi Pipl.

U 2012. godini imao je manji moždani udar, a još jedan nepunih godinu dana kasnije.

“Uvijek sam bio zdrav. Nikad nisam pio alkohol, nisam zapalio nijednu cigaretu niti probao drogu. Jedino što sam osjećao bio je stres. Volim stalno da se krećem i nisam dobar u opuštanju”, rekao je Muniz.

Kaže da se ne osjeća loše jer ne može da se sjeti dobrog djela svog života.

“Znam samo kako je to biti ja, odnosno imati moj mozak. Tek kad me ljudi podsjete na nešto što smo radili zajedno, shvatim koliko mi je pamćenje loše. Ne sjećam se većine stvari o kojim pričaju, ali ne osjećam se tužno ili loše zbog toga. Jednostavno, takav je život. Pokušavam da ga živim najbolje što mogu i iskoristim sve prilike koje imam”, rekao je Muniz.

Kaže i da mu je u svemu mnogo pomogla vjerenica Pejdž Prajs, koja mu je predložila da u dnevnik zapisuje sve što su zajedno radili kako bi kasnije mogao da se podsjeti.

Frenki se u manjoj mjeri vratio glumi, ali se uglavnom pojavljivao u sporednim ulogama u serijama i televizijskim filmovima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana