Француска представница на Евросонгу: Осјећам се Српкињом

ГС
Foto: Википедија

Према кладионицама је друга на листи фаворита за побједу, а на првом мјесту налази се представници Италије.

Двадесетседмогодишња ауторка, композиторка и пјевачица Барбара Прави је представница Француске на Евросонгу у Ротердаму са пјесмом “Воилà”. Интересантно је Барбарино поријекло - њено презиме је Пјевић, а умјетничко име “Прави” преузела је као српску ријеч, повукавши паралелу са изразом “authentic”.

Родила се и одрасла у Паризу, и почела је да пјева са 6 година уз оца, који је свирао бенџо и гитару. Њен деда с мајчине стране је из Ирана, а с очеве из Србије, па је умјетничко презиме Прави узела у част свог деде из Србије:

“Осјећам се Српкињом зато што волим свога деду. Волим историју своје породице. Осјећам се Иранком јер волим њихову поезију”, рекла је Барбара за сајт “Wiwibloggs".

Подсјетимо, ова певачица већ има пјесму која се зове “Деда” и иако је пјева на француском језику, ријеч “деда” изговара на српском.

 

Барбара први пут наступа на Евросонгу, али јој ово није први сусрет с овим такмичењем, јер је 2019. и 2020. написала пјесме које су представљале Француску на Еуровизији младих. Препознатљива је по активностима на пољу оснаживања жена, а сингл “Воилà” представља причу о њеним снагама и слабостима у исто вријеме, позивајући нас да заиграмо у ритму валцера.

Барбара Прави постала је једно од водећих имена француске шансоне и њен стил подсјећа на мјешавину музике чувене шансоњерке Едит Пјаф и модерне пјевачице Заз. Због свог талента за писање тражена је у музичким круговима, па је сарађивала и са великим бројем извођача као што су Јаник Ноа, Џули Зенати, Чимене Бади, па и за Џејдена Смита, сина глумца Вила Смита.

Осим музике, бави се и глумом, па прије пет година дебитовала у позоришту у француском мјузиклу “Un été 44" и појавила се у филму “La Sainte Famille”.

Евросонг 2021. одржава се у Ротердаму и састоји се од два полуфинала која ће се одржати 18. и 20. маја, а финале ћемо гледати 22 маја, преноси Б92.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана