Фотографија Курта Кобејна, Мадонино одијело из "Евите", Клептонова гитара: На аукцији 900 реликвија

ГС
Foto: скриншот

Више од 900 предмета, који су припадали неким од највећих свјетских музичких звијезда, међу којима су Ерик Клептон, Мајкл Џесон, Мадона, Елвис Присли, Курт Кобејн, ове недјеље ће се наћи на аукцији у Њујорку.

Највиша цијена се очекује за акустичну гитару која је била у власништву Ерика Клептона, а на којој је свирао на концерту у Лондону 1970. године.

"Његова Мартин гитара на аукцији би могла да достигне цену од 300.000 до 500.000 долара", рекао је извршни директор аукцијске куће Јулиен'с Ауктионс Мартин Нолан.

Лицитација за гитару и остале предмете одржаће се у петак и суботу у Хард Рок Кафеу у Њујорку и онлајн.

Гитара на којој је свирао Елвис Пресли, а поклонио ју је Норману Таурогу, редитељу бројних филмова у којима је пјевач глумио, могла би да достигне цијену од 90.000 долара.

На аукцији ће бити понуђено и одело које је Мадона носила у филму "Евита", а вриједност му је процјењена на 12.000 долара.

Међу осталим предметима на ауцкији ће се наћи и хаљине Ејми Вајнхаус и Кејти Пери, као и неклико предмета који су припадали члановима бенда Нирвана и Курт Кобејну.

"Имамо веома ретку Кобејнову фотографију из тинејџерских дана и улазнице за концерте Нирване. Било што од Курта Кобејна је веома тражено", рекао је Нолан.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана