Fotografija Kurta Kobejna, Madonino odijelo iz "Evite", Kleptonova gitara: Na aukciji 900 relikvija

GS
Foto: skrinšot

Više od 900 predmeta, koji su pripadali nekim od najvećih svjetskih muzičkih zvijezda, među kojima su Erik Klepton, Majkl Džeson, Madona, Elvis Prisli, Kurt Kobejn, ove nedjelje će se naći na aukciji u Njujorku.

Najviša cijena se očekuje za akustičnu gitaru koja je bila u vlasništvu Erika Kleptona, a na kojoj je svirao na koncertu u Londonu 1970. godine.

"Njegova Martin gitara na aukciji bi mogla da dostigne cenu od 300.000 do 500.000 dolara", rekao je izvršni direktor aukcijske kuće Julien's Auktions Martin Nolan.

Licitacija za gitaru i ostale predmete održaće se u petak i subotu u Hard Rok Kafeu u Njujorku i onlajn.

Gitara na kojoj je svirao Elvis Presli, a poklonio ju je Normanu Taurogu, reditelju brojnih filmova u kojima je pjevač glumio, mogla bi da dostigne cijenu od 90.000 dolara.

Na aukciji će biti ponuđeno i odelo koje je Madona nosila u filmu "Evita", a vrijednost mu je procjenjena na 12.000 dolara.

Među ostalim predmetima na auckiji će se naći i haljine Ejmi Vajnhaus i Kejti Peri, kao i nekliko predmeta koji su pripadali članovima benda Nirvana i Kurt Kobejnu.

"Imamo veoma retku Kobejnovu fotografiju iz tinejdžerskih dana i ulaznice za koncerte Nirvane. Bilo što od Kurta Kobejna je veoma traženo", rekao je Nolan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana