Фестивал у Торонту: “Преваранткиње” надмашиле очекивања

Агенције
Фестивал у Торонту: “Преваранткиње” надмашиле очекивања

Током протеклог викенда на филмском фестивалу у Торонту, уз многе друге надолазеће филмове, премијере имали су и филмови “Преваранткиње” и “Чешљугар”.

Филмови ће у регионалним биоскопима премијерно бити приказани за неколико дана, а судећи по критикама на фестивалу, а касније и на популарном сајту “Роттен Томатос” превагу по позитивним реакцијама имао је филм “Преваранткиње” који је чак надмашио очекивања.

Филм Лорене Скафарије о групи стриптизета које намјеравају да опљачкају сталне и угледне посјетиоце њиховог стриптиз клуба добио је чак 95% позитивних критика након 20 рецензија, што је истински добар резултат с обзиром на то да је ријеч о врсти филма која обично добија млаке критике.

Иако је технички у главној улози Констанс Ву, критика је рекла да су Џенифер Лопез и њена стоодстотна доминација апсолутно најјачи адут цијелог филма. У позитивним реакцијама се ишло толико далеко да су неке колеге рецензенти већ сада трпали и “Оскар” у руке Џенифер Лопез.

С друге стране, драма “Чешљугар”, са Анселом Елгортом, Никол Кидман и Саром Полсон, добила је свега 29% одсто позитивних оцјена. Филм је снимљен према књизи Доне Тарт која је за ту књигу добила Пулицерову награду и мјесецима након изласка била је на листи најпродаванијих књига.

Прича говори о Теу који је као тринаестогодишњак ишао са мајком у Метрополитен музеј и био свједок терористичког напада у којем је страдала и његова мајка. Он је тада украо слику која се његовој мајци највише свидјела и побјегао. Кроз године ће та слика постати његово лично благо, али убрзо ће га увући и у криминално подземље, гдје све врви од дилера дроге и умјетнина.

На страници “Метакритик” филм “Преваранткиње” добио је оцјену 80, а “Чешљугар” 46.

Од осталих филмова који су премијеру имали у Торонту издвајају се “Книвес Оут” са Рајаном Рејнолдсом, Данијелом Крејгом и Крисом Евансом. Филм након 13 прикупљених рецензија има максималних 100%, а на сајту “Метакритик” 87% позитивних оцјена.

Глумица Пенелопе Круз и глумац Хавијер Бардем су у браку од 2010. године. Папараци су за све ове године заједничког живота успјели да их сликају са дјецом само неколико пута, што је за холивудске стандарде заиста мало. Иако су у љубави од 2007. године, Пенелопе и Хавијер су своју љубав потврдили заједничким појављивањем на додјели “Гоја” награда, Шпанске академије филмске умјетности.

 

Одлазак глумца Роберта Акселрода

Глумац Роберт Акселрод, који је многима познат као Господар Зед из “Моћних ренџера”, преминуо је у 71. години.Акселрод је каријеру почео као музичар још седамдесетих, када је био блуз и фолк гитариста.

Затим се преселио на телевизију, гдје је играо у више серија и позајмљивао глас за дјечји програм.

- Никад неће бити заборављен и утјеха ће нам бити у томе што знамо да ће живјети у сјећању оних које је инспирисао и познавао - назначено је у саопштењу глумчевог представника.

У каријери се појавио у бројним програмима за дјецу и серијама, као и у једном споту Мајкла Џексона који има више од 46 милиона прегледа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана