Festival u Torontu: “Prevarantkinje” nadmašile očekivanja

Agencije
Festival u Torontu: “Prevarantkinje” nadmašile očekivanja

Tokom proteklog vikenda na filmskom festivalu u Torontu, uz mnoge druge nadolazeće filmove, premijere imali su i filmovi “Prevarantkinje” i “Češljugar”.

Filmovi će u regionalnim bioskopima premijerno biti prikazani za nekoliko dana, a sudeći po kritikama na festivalu, a kasnije i na popularnom sajtu “Rotten Tomatos” prevagu po pozitivnim reakcijama imao je film “Prevarantkinje” koji je čak nadmašio očekivanja.

Film Lorene Skafarije o grupi striptizeta koje namjeravaju da opljačkaju stalne i ugledne posjetioce njihovog striptiz kluba dobio je čak 95% pozitivnih kritika nakon 20 recenzija, što je istinski dobar rezultat s obzirom na to da je riječ o vrsti filma koja obično dobija mlake kritike.

Iako je tehnički u glavnoj ulozi Konstans Vu, kritika je rekla da su Dženifer Lopez i njena stoodstotna dominacija apsolutno najjači adut cijelog filma. U pozitivnim reakcijama se išlo toliko daleko da su neke kolege recenzenti već sada trpali i “Oskar” u ruke Dženifer Lopez.

S druge strane, drama “Češljugar”, sa Anselom Elgortom, Nikol Kidman i Sarom Polson, dobila je svega 29% odsto pozitivnih ocjena. Film je snimljen prema knjizi Done Tart koja je za tu knjigu dobila Pulicerovu nagradu i mjesecima nakon izlaska bila je na listi najprodavanijih knjiga.

Priča govori o Teu koji je kao trinaestogodišnjak išao sa majkom u Metropoliten muzej i bio svjedok terorističkog napada u kojem je stradala i njegova majka. On je tada ukrao sliku koja se njegovoj majci najviše svidjela i pobjegao. Kroz godine će ta slika postati njegovo lično blago, ali ubrzo će ga uvući i u kriminalno podzemlje, gdje sve vrvi od dilera droge i umjetnina.

Na stranici “Metakritik” film “Prevarantkinje” dobio je ocjenu 80, a “Češljugar” 46.

Od ostalih filmova koji su premijeru imali u Torontu izdvajaju se “Knives Out” sa Rajanom Rejnoldsom, Danijelom Krejgom i Krisom Evansom. Film nakon 13 prikupljenih recenzija ima maksimalnih 100%, a na sajtu “Metakritik” 87% pozitivnih ocjena.

Glumica Penelope Kruz i glumac Havijer Bardem su u braku od 2010. godine. Paparaci su za sve ove godine zajedničkog života uspjeli da ih slikaju sa djecom samo nekoliko puta, što je za holivudske standarde zaista malo. Iako su u ljubavi od 2007. godine, Penelope i Havijer su svoju ljubav potvrdili zajedničkim pojavljivanjem na dodjeli “Goja” nagrada, Španske akademije filmske umjetnosti.

 

Odlazak glumca Roberta Akselroda

Glumac Robert Akselrod, koji je mnogima poznat kao Gospodar Zed iz “Moćnih rendžera”, preminuo je u 71. godini.Akselrod je karijeru počeo kao muzičar još sedamdesetih, kada je bio bluz i folk gitarista.

Zatim se preselio na televiziju, gdje je igrao u više serija i pozajmljivao glas za dječji program.

- Nikad neće biti zaboravljen i utjeha će nam biti u tome što znamo da će živjeti u sjećanju onih koje je inspirisao i poznavao - naznačeno je u saopštenju glumčevog predstavnika.

U karijeri se pojavio u brojnim programima za djecu i serijama, kao i u jednom spotu Majkla Džeksona koji ima više od 46 miliona pregleda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana