Елизабета II : Смрт принца Филипа оставила огромну празнину

Танјуг
Елизабета II : Смрт принца Филипа оставила огромну празнину

ЛОНДОН- Британска краљица Елизабета II изјавила је да је смрт њеног супруга принца Филипа, војводе од Единбурга, оставила “огромну празнину”.

У краљевској породици су потврдили да је смрт принца Филипа била “мирна и блага”, док је принц Ендру, војвода од Јорка и млађи син британске краљице потврдио да му је мајка описала очеву мирну смрт, у свом дому.

Супруга принца Ендруа Софија, војвоткиња од Весекса, изјавила је након мисе у цркви да је правично што је принц Филип “отишао тако благо, као да га је неко узео за руку и одвео”, пренио је лондонски дневник Гардијан.

“Веома, веома тихо нас је напустио и то је све што бисте могли да му пожелите у таквом тренутку. Мислим да је њему било много лакше него што је сада нама које је оставио за собом”, рекла је супруга принца Ендруа.

Принц Хари се вратио у Велику Британију због предстојеће сахране свог деде принца Филипа, без супруге Меган Маркл, јавља биртански таблоид “Сан”, позивајући се на очевице.

Бакингемска палата у суботу је саопштила да његова трудна супруга Меган неће присуствовати сахрани, јер јој је љекар савјетовао да не путује.

Харију (36) је ово први долазак из САД откако су се он и Меган повукли са краљевских функција.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана