Џорџ Клуни помаже људима погођеним поплавама у Италији

ГС
Foto: Илустрација

Подручје око језера Комо у Италији недавно је због обилних киша погођено великим поплавама, а Џорџ Клуни одлучио је помоћи становницима града у којем и сам посједује породичну кућу, преноси портал Кликс.

Обилне кише су у уторак прошле седмице узроковале поплаве и стварање клизишта око језера Kомо, а познати оскаровац је већ наредни дан виђен како обилази уништена подручја са супругом Амал Клуни и њихове двије кћерке.

Клуни је у изјави за италијанске медије рекао како је ситуација много гора него што је мислио да ће бити, као и да ће за обнову бити потребни милиони долара: "Ово је снажан град, сигуран сам да ће послије обнове бити чак и бољи него раније".

Градоначелник Kома Роберто Поззи је у изјави за УК Тимес потврдио глумчеве тврдње о огромним материјалним штетама. Ипак, рекао је како не губи оптимизам.

Клуну је у град дошао дан након поплава, тада је обишао сва погођена подручја. Потресен је и жели помоћи. У току је прикупљање новца за обнову града, мислим да ће он искористити своје везе како бисмо што брже прикупили потребну суму и помогли свима који су остали без својих домова", рекао је Поззи.

 је изјаву закључио казавши да очекује реакцију и финансијску помоћ надлежних како би што прије санирали штету коју су направиле вишедневне падавине.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана