Džordž Kluni pomaže ljudima pogođenim poplavama u Italiji

GS
Foto: Ilustracija

Područje oko jezera Komo u Italiji nedavno je zbog obilnih kiša pogođeno velikim poplavama, a Džordž Kluni odlučio je pomoći stanovnicima grada u kojem i sam posjeduje porodičnu kuću, prenosi portal Kliks.

Obilne kiše su u utorak prošle sedmice uzrokovale poplave i stvaranje klizišta oko jezera Komo, a poznati oskarovac je već naredni dan viđen kako obilazi uništena područja sa suprugom Amal Kluni i njihove dvije kćerke.

Kluni je u izjavi za italijanske medije rekao kako je situacija mnogo gora nego što je mislio da će biti, kao i da će za obnovu biti potrebni milioni dolara: "Ovo je snažan grad, siguran sam da će poslije obnove biti čak i bolji nego ranije".

Gradonačelnik Koma Roberto Pozzi je u izjavi za UK Times potvrdio glumčeve tvrdnje o ogromnim materijalnim štetama. Ipak, rekao je kako ne gubi optimizam.

Klunu je u grad došao dan nakon poplava, tada je obišao sva pogođena područja. Potresen je i želi pomoći. U toku je prikupljanje novca za obnovu grada, mislim da će on iskoristiti svoje veze kako bismo što brže prikupili potrebnu sumu i pomogli svima koji su ostali bez svojih domova", rekao je Pozzi.

 je izjavu zaključio kazavši da očekuje reakciju i finansijsku pomoć nadležnih kako bi što prije sanirali štetu koju su napravile višednevne padavine.

 

 

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana