Џони Деп требао узети 22 милиона долара за филм који је отказан након клевете Амбер Херд

Кликс
Foto: fb

Џони Деп требао је бити плаћен 22,5 милиона за шести наставак филма "Пирати с Кариба" прије него што га је Дизни отказао након "катастрофалних" навода Амбер Хеард.

Огромну количину новца глумац је требао добити прије него је Амбер наступила са својом изјавом како је она жртва Деповог насиља, након чега је Дизни отказао цијели пројекат.

Потврдио је ово менаџер глумца Џек Вигам током свједочења на актуелном суђењу за клевету.

Вигам је препричао како су директор и продуцент филма "Пирати с Кариба" Сеан Баили и Џери Брухаимер 2016. склопили договор да Депу плате 22,5 милиона долара за шести наставак споменутог филма. Међутим, глумац никада није добио ни новчића, као ни заиграо улогу капетана Џека Сперова која га је прославила.

Такође, глумчев менаџер је истакао како је била ријеч о усменом договору између директора и продуцента те како такво што није постојало у уговору, али да су до посљедњег тренутка улагали наде како ће се исплата реализирати.

Оптужбу коју је Херд подигла против свога бившег супруга, Вигам је назвао "катастрофалном" по Депову каријеру, а глумац је раније признао како је био фрустриран чињеницом што није добио шансу ни да се опрости од ликова и филма за које се кроз године везао и емотивно.

Иначе, Деп је на споменутој франшизи наводно зарадио више од 300 милиона долара, а сада тражи 50 милиона долара одштете у тужби против Амбер за клевету која му је уништила каријеру, али и знатан дио живота.

С друге стране, Херд која се настоји одбранити тврдњама како је Деп злостављао психички и физички те је у свом првом свједочењу говорила о "првом шамару" који јој је задао глумац, са суда жели изаћи са одштетом у износу од 100 милиона долара.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана