Džoni Dep trebao uzeti 22 miliona dolara za film koji je otkazan nakon klevete Amber Herd

Kliks
Foto: fb

Džoni Dep trebao je biti plaćen 22,5 miliona za šesti nastavak filma "Pirati s Kariba" prije nego što ga je Dizni otkazao nakon "katastrofalnih" navoda Amber Heard.

Ogromnu količinu novca glumac je trebao dobiti prije nego je Amber nastupila sa svojom izjavom kako je ona žrtva Depovog nasilja, nakon čega je Dizni otkazao cijeli projekat.

Potvrdio je ovo menadžer glumca Džek Vigam tokom svjedočenja na aktuelnom suđenju za klevetu.

Vigam je prepričao kako su direktor i producent filma "Pirati s Kariba" Sean Baili i Džeri Bruhaimer 2016. sklopili dogovor da Depu plate 22,5 miliona dolara za šesti nastavak spomenutog filma. Međutim, glumac nikada nije dobio ni novčića, kao ni zaigrao ulogu kapetana Džeka Sperova koja ga je proslavila.

Takođe, glumčev menadžer je istakao kako je bila riječ o usmenom dogovoru između direktora i producenta te kako takvo što nije postojalo u ugovoru, ali da su do posljednjeg trenutka ulagali nade kako će se isplata realizirati.

Optužbu koju je Herd podigla protiv svoga bivšeg supruga, Vigam je nazvao "katastrofalnom" po Depovu karijeru, a glumac je ranije priznao kako je bio frustriran činjenicom što nije dobio šansu ni da se oprosti od likova i filma za koje se kroz godine vezao i emotivno.

Inače, Dep je na spomenutoj franšizi navodno zaradio više od 300 miliona dolara, a sada traži 50 miliona dolara odštete u tužbi protiv Amber za klevetu koja mu je uništila karijeru, ali i znatan dio života.

S druge strane, Herd koja se nastoji odbraniti tvrdnjama kako je Dep zlostavljao psihički i fizički te je u svom prvom svjedočenju govorila o "prvom šamaru" koji joj je zadao glumac, sa suda želi izaći sa odštetom u iznosu od 100 miliona dolara.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana