Џони Деп осудио културу поништавања: "Нико није безбједан"

ГС
Foto: screendaily.com

Џони Деп осудио је културу поништавања, коју је упоредио са загађеним ваздухом и страхује да "нико није безбједан" од тога.

Овај свјетски познат глумац  већ дуго је у сукобу са бившом супругом Амбер Херд, након што је прошле године изгубио судски поступак за клевету против листа "Сан" због текста који га је окарактерисао као "човјека који бије жену", преноси Б92.

Деп (58) се у сриједу појавио на филмском фестивалу у Сан Себастијану у Шпанији, гдје је требало да прими почасну награду "Доностиа".
Како објављује Дедлајн (Deadline), глумац је говорио како се јавно мњење окренуло против њега у свјетлу судског спора.

"То се може посматрати као догађај у историји који је трајао колико год дуго, ова култура поништавања, ова тренутна журба са пресудом заснованом ни на чему заправо је загађен ваздух", рекао је Деп.

"Сада се отргло контроли тако да вам могу обећати да нико није безбједан. Ниједан од вас. Нико није безбедан. Потребна је једна реченица и нема више тла, тепих је повучен", рекао је он.

Он је додао: "То се није догодило само мени, то се догодило многим људима. Овакве ствари су се дешавале женама, мушкарцима. Дјеца су патила од разних врста непријатности. Нажалост, у одређеном тренутку почињу да мисле да је то нормално. Или да су то заиста они. Али нису."

Деп је тада позвао јавност да "устане" против ове културе јер се "некоме кога волите" може десити да се суочи са бијесом "културе поништавања".

Холивудска звијезда касније је изразила "забринутост да ће његово присуство на фестивалу увриједити људе", те је изјавио "да не жели никога да увриједи ". Речено је да се захвалио организаторима на "непрестаној подршци".

Затим је инсистирао: "Нисам ништа радио, само снимам филмове."

Изгледало је да је Деп расположен на фестивалу док шаље пољупце, побједнички диже песницу поздрављајући публику док је прихватао своју награду.

У августу је судија донио одлуку да ће глумцу бити дозвољено да се суди за клевету упркос томе што је изгубио на првом рочишту. Суд је одлучио да први исход не би требало да поремети његов други случај против бивше супруге Херд, који би требало да се одржи у Вирџинији сљедеће године.

Деп је тужио Амбер Херд (35) због објаве "Вашингтон поста" из 2018. године у којој је рекла: "Постала сам јавна личност која представља насиље у породици и осјетила сам сву срџбу наше културе према женама које говоре."

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана