Džoni Dep osudio kulturu poništavanja: "Niko nije bezbjedan"

GS
Foto: screendaily.com

Džoni Dep osudio je kulturu poništavanja, koju je uporedio sa zagađenim vazduhom i strahuje da "niko nije bezbjedan" od toga.

Ovaj svjetski poznat glumac  već dugo je u sukobu sa bivšom suprugom Amber Herd, nakon što je prošle godine izgubio sudski postupak za klevetu protiv lista "San" zbog teksta koji ga je okarakterisao kao "čovjeka koji bije ženu", prenosi B92.

Dep (58) se u srijedu pojavio na filmskom festivalu u San Sebastijanu u Španiji, gdje je trebalo da primi počasnu nagradu "Donostia".
Kako objavljuje Dedlajn (Deadline), glumac je govorio kako se javno mnjenje okrenulo protiv njega u svjetlu sudskog spora.

"To se može posmatrati kao događaj u istoriji koji je trajao koliko god dugo, ova kultura poništavanja, ova trenutna žurba sa presudom zasnovanom ni na čemu zapravo je zagađen vazduh", rekao je Dep.

"Sada se otrglo kontroli tako da vam mogu obećati da niko nije bezbjedan. Nijedan od vas. Niko nije bezbedan. Potrebna je jedna rečenica i nema više tla, tepih je povučen", rekao je on.

On je dodao: "To se nije dogodilo samo meni, to se dogodilo mnogim ljudima. Ovakve stvari su se dešavale ženama, muškarcima. Djeca su patila od raznih vrsta neprijatnosti. Nažalost, u određenom trenutku počinju da misle da je to normalno. Ili da su to zaista oni. Ali nisu."

Dep je tada pozvao javnost da "ustane" protiv ove kulture jer se "nekome koga volite" može desiti da se suoči sa bijesom "kulture poništavanja".

Holivudska zvijezda kasnije je izrazila "zabrinutost da će njegovo prisustvo na festivalu uvrijediti ljude", te je izjavio "da ne želi nikoga da uvrijedi ". Rečeno je da se zahvalio organizatorima na "neprestanoj podršci".

Zatim je insistirao: "Nisam ništa radio, samo snimam filmove."

Izgledalo je da je Dep raspoložen na festivalu dok šalje poljupce, pobjednički diže pesnicu pozdravljajući publiku dok je prihvatao svoju nagradu.

U avgustu je sudija donio odluku da će glumcu biti dozvoljeno da se sudi za klevetu uprkos tome što je izgubio na prvom ročištu. Sud je odlučio da prvi ishod ne bi trebalo da poremeti njegov drugi slučaj protiv bivše supruge Herd, koji bi trebalo da se održi u Virdžiniji sljedeće godine.

Dep je tužio Amber Herd (35) zbog objave "Vašington posta" iz 2018. godine u kojoj je rekla: "Postala sam javna ličnost koja predstavlja nasilje u porodici i osjetila sam svu srdžbu naše kulture prema ženama koje govore."

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana