Џејми Оливер о разлозима банкрота: Ресторани нису били довољно отмјени

Агенције
Џејми Оливер о разлозима банкрота: Ресторани нису били довољно отмјени

Један од најпознатијих свјетских кувара Џејми Оливер већ дуже вријеме има финансијских проблема, а прије неколико мјесеци је банкротирао. Разлог је, сматра, то што његови ресторани нису били довољно отмјени за богате госте.

Претходно је Џејми Оливер рекао да је "брегзит" узрок финансијског краха његовог пословног царства, јер је референдум о "брегзиту" узроковао пад фунте, скупљи увоз намирница и веће цијене најма. Такође је рекао да је из властитог џепа издвојио четири милиона фунти, трудио се да по просјечној цијени креира пристојну трпезу, али није успио јер његова јела нису била довољно отмјена.

- Да сам 13 година провео отварајући отмјене ресторане, увјеравам вас да би сви још увијек били отворени - казао је  Оливер.

Разлоге његовог банкрота прокоментарисали су и бројни корисници друштвених мрежа.

"Његова храна није била отмјена, али цијене јесу" и "Заборавили сте коријене радничке класе и то вас је уништило. Престаните се жалити", само су неки од бројних коментара.

Џејми Оливер је популарност стекао емисијом "Голи кувар", а први ресторан отворио је у 27. години. У мају ове године био је принуђен да затвори 22 од 25 својих ресторана и то је, истиче, најтежи период његовог живота. На "Инстаграму" и даље објављује своје рецепте.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана