Džejmi Oliver o razlozima bankrota: Restorani nisu bili dovoljno otmjeni

Agencije
Džejmi Oliver o razlozima bankrota: Restorani nisu bili dovoljno otmjeni

Jedan od najpoznatijih svjetskih kuvara Džejmi Oliver već duže vrijeme ima finansijskih problema, a prije nekoliko mjeseci je bankrotirao. Razlog je, smatra, to što njegovi restorani nisu bili dovoljno otmjeni za bogate goste.

Prethodno je Džejmi Oliver rekao da je "bregzit" uzrok finansijskog kraha njegovog poslovnog carstva, jer je referendum o "bregzitu" uzrokovao pad funte, skuplji uvoz namirnica i veće cijene najma. Takođe je rekao da je iz vlastitog džepa izdvojio četiri miliona funti, trudio se da po prosječnoj cijeni kreira pristojnu trpezu, ali nije uspio jer njegova jela nisu bila dovoljno otmjena.

- Da sam 13 godina proveo otvarajući otmjene restorane, uvjeravam vas da bi svi još uvijek bili otvoreni - kazao je  Oliver.

Razloge njegovog bankrota prokomentarisali su i brojni korisnici društvenih mreža.

"Njegova hrana nije bila otmjena, ali cijene jesu" i "Zaboravili ste korijene radničke klase i to vas je uništilo. Prestanite se žaliti", samo su neki od brojnih komentara.

Džejmi Oliver je popularnost stekao emisijom "Goli kuvar", a prvi restoran otvorio je u 27. godini. U maju ove godine bio je prinuđen da zatvori 22 od 25 svojih restorana i to je, ističe, najteži period njegovog života. Na "Instagramu" i dalje objavljuje svoje recepte.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana