Додијела "Еми" награда: “Напуштајући Недођију” најбољи документарац

Агенције
Додијела "Еми" награда: “Напуштајући Недођију” најбољи документарац

Документарни филм о наводном сексуалном злостављања дјеце од стране Мајкла Џексона освојио је награду “Еми”, Ру Пол је проглашен за најбољег водитеља ријалитија, док се Бијонсе вратила кући празних руку.

Све наведено десило се овог викенда на додјели “Еми” награда за креативну умјетност, одржаној у Лос Анђелесу.

Документарац “Напуштајући Недођију” режисера Дена Рида, који говори о двојици одраслих мушкараца који наводе да су се спријатељили са Џексоном који их је потом сексуално злостављао када су имали седам и десет година, проглашен је најбољим документарним филмом на свечаној церемонији која је организована седам дана прије додјеле главних награда “Еми” за најбоље телевизијске емисије.

Документарац који је премијерно приказан прије неколико мјесеци, и то 10 година послије Џексонове смрти, његова породица је дочекала са огорчењем и тражила је забрану емитовања. Велико изненађење додјеле била је пјевачица Бијонсе, чији је филм о прошлогодишњем концерту “Хомецоминг” имао чак шест номинација за награду “Еми”, али ниједну није освојила.

Награду је добио и специјални филм “Царпоол Караоке” Џејмса Кордена са бившим чланом “Битлса” Полом Макартнијем који се вратио у родни Ливерпул.

“Симпсонови” су најбоља анимирана серија, а “Ентони Бурден - Непознати крајеви”, емисија о путовањима и храни америчког славног кувара Бурдена, који је извршио самоубиство прошле године, освојила је два “Емија”.

Када је ријеч о осталим наградама, четврти “Еми” је стигао у руке Руа Пола за водитеља ријалити програма, док је “Слободно пењање”, које је освојило “Оскара” за најбољи документарни филм, својим признањима додало и седам “Емија”. Главне награде “Емија” биће додијељене 22. септембра у Лос Анђелесу, а како се наводи, “Игра престола” је водећа у трци за најбољу серију.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана