Dodijela "Emi" nagrada: “Napuštajući Nedođiju” najbolji dokumentarac

Agencije
Dodijela "Emi" nagrada: “Napuštajući Nedođiju” najbolji dokumentarac

Dokumentarni film o navodnom seksualnom zlostavljanja djece od strane Majkla Džeksona osvojio je nagradu “Emi”, Ru Pol je proglašen za najboljeg voditelja rijalitija, dok se Bijonse vratila kući praznih ruku.

Sve navedeno desilo se ovog vikenda na dodjeli “Emi” nagrada za kreativnu umjetnost, održanoj u Los Anđelesu.

Dokumentarac “Napuštajući Nedođiju” režisera Dena Rida, koji govori o dvojici odraslih muškaraca koji navode da su se sprijateljili sa Džeksonom koji ih je potom seksualno zlostavljao kada su imali sedam i deset godina, proglašen je najboljim dokumentarnim filmom na svečanoj ceremoniji koja je organizovana sedam dana prije dodjele glavnih nagrada “Emi” za najbolje televizijske emisije.

Dokumentarac koji je premijerno prikazan prije nekoliko mjeseci, i to 10 godina poslije Džeksonove smrti, njegova porodica je dočekala sa ogorčenjem i tražila je zabranu emitovanja. Veliko iznenađenje dodjele bila je pjevačica Bijonse, čiji je film o prošlogodišnjem koncertu “Homecoming” imao čak šest nominacija za nagradu “Emi”, ali nijednu nije osvojila.

Nagradu je dobio i specijalni film “Carpool Karaoke” Džejmsa Kordena sa bivšim članom “Bitlsa” Polom Makartnijem koji se vratio u rodni Liverpul.

“Simpsonovi” su najbolja animirana serija, a “Entoni Burden - Nepoznati krajevi”, emisija o putovanjima i hrani američkog slavnog kuvara Burdena, koji je izvršio samoubistvo prošle godine, osvojila je dva “Emija”.

Kada je riječ o ostalim nagradama, četvrti “Emi” je stigao u ruke Rua Pola za voditelja rijaliti programa, dok je “Slobodno penjanje”, koje je osvojilo “Oskara” za najbolji dokumentarni film, svojim priznanjima dodalo i sedam “Emija”. Glavne nagrade “Emija” biće dodijeljene 22. septembra u Los Anđelesu, a kako se navodi, “Igra prestola” je vodeća u trci za najbolju seriju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana