Ђоковићи прославили кћерки рођендан, Јелена захтјевала торту без свјећица

ГС
Foto: Aрхива/Aгенције

Колико свјећица, толико година, један дубок уздах и једна велика жеља... Иако је ово сценарио за класичну рођендаску традицију, у дому најбољег српског тенисера свих времена, ствари су другачије.

Његова супруга Јелена, оштро се противи "дувању свећица" и тај обичај је потпуно елминисала из њихових породичних прослава. Наиме, позната као заговорник експанзије духовних вриједности и ширења видика, предсједница фондације "Новак Ђоковић" је послије посјете манастирима на Косову и Метохији, промијенила поглед на свијеће, њихову симболику и снагу.

"Када смо посетили манастире и цркве на Косову, палили смо свеће за живе и упокојене, за здравље и мир. Свећа је симбол несебичне жртве, она сагорева себе да би другима дала светлост и сјај. Она је симбол живота и просветљења, отклањања страхова и мрачних мисли из нашег ума и срца. Како смо онда усвојили традицију слављења рођења живота тако што гасимо свећу на торти док замишљамо жељу?! Запитала сам се и пожелела да макар у свом дому променим тај обичај" - објаснила је Јелена.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана