Đokovići proslavili kćerki rođendan, Jelena zahtjevala tortu bez svjećica

GS
Foto: Arhiva/Agencije

Koliko svjećica, toliko godina, jedan dubok uzdah i jedna velika želja... Iako je ovo scenario za klasičnu rođendasku tradiciju, u domu najboljeg srpskog tenisera svih vremena, stvari su drugačije.

Njegova supruga Jelena, oštro se protivi "duvanju svećica" i taj običaj je potpuno elminisala iz njihovih porodičnih proslava. Naime, poznata kao zagovornik ekspanzije duhovnih vrijednosti i širenja vidika, predsjednica fondacije "Novak Đoković" je poslije posjete manastirima na Kosovu i Metohiji, promijenila pogled na svijeće, njihovu simboliku i snagu.

"Kada smo posetili manastire i crkve na Kosovu, palili smo sveće za žive i upokojene, za zdravlje i mir. Sveća je simbol nesebične žrtve, ona sagoreva sebe da bi drugima dala svetlost i sjaj. Ona je simbol života i prosvetljenja, otklanjanja strahova i mračnih misli iz našeg uma i srca. Kako smo onda usvojili tradiciju slavljenja rođenja života tako što gasimo sveću na torti dok zamišljamo želju?! Zapitala sam se i poželela da makar u svom domu promenim taj običaj" - objasnila je Jelena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana