Чола је овдје провео младост: Зграду опсједале дјевојке, а ево шта комшије кажу о њему

ГС
Чола је овдје провео младост: Зграду опсједале дјевојке, а ево шта комшије кажу о њему

САРАЈЕВО -  Бивши суграђани Здравка Чолића из Сарајева за легендарног пјевача имају само ријечи хвале и сви га се сјећају само по најљепшем.

Док је живио у том граду, Чола се нимало није истицао, нити правио важан, иако је још у то вријеме био мегапопуларан широм региона. Тамо је био све до почетка деведесетих, када је плануо рат, па се с породицом настанио у Београду.

Пјевач је становао у сарајевском насељу Грбавица, а једна од његових комшиница са осмијехом се присјетила бившег сусједа.

- Ех, кад би сви били ко наш Чола, гдје би нам крај био? Увијек га се сјећамо по лијепом. Жао нам је што понекад не сврати, ипак је овдје провео најљепше године. Одавде потиче и пола живота је овдје провео. Дјевојке су лудјеле за њим, долазиле су овдје и лупале му на врата да им отвори и да их пусти у стан. Цијела зграда нам је била у графитима, писале су му љубавне поруке и остављала поклоне. Три или четири пута смо морали да кречимо, али нема везе. Он је и велики хуманитарац и има велико срце. Слава га никад није понијела. Кад је завршен несрећни рат, стан у нашој згради је одлучио да поклони свом добром пријатељу из Високог, који је постао ратни војни инвалид и који је остао без своје имовине. Воли Чола Сарајево, послије је купио још љепши и већи стан на Кошеву – испричала је за „Курир“ Сарајка.

Портал наводи да се зграда у којој је Чолић купио стан 2013. године налази у улици Кошево. Комшије су рекле да стан има скоро 90 квадрата и за њега је пјевач тад искеширао око 170.000 евра.

- Чолин стан је један од највећих у тој згради. Локација не може бити боља, прекопута је Парк свјетлости и поглед је фантастичан. Видио сам га неколико пута, али ријетко долази овде, човјек има пуно обавеза. Колико се сјећам, кад је он купио стан пре 11 година, квадрат је био око 2.000 евра. Сад је скоро дупло више, тако да би одлично прошао кад би га продао. Али мислим да он то неће да уради. Овдје сви имају само лијепе ријечи за њега, човјек је цар и поносни смо што нам је

И сам пјевач је 2007. године у једном интервјуу говорио да има велику жељу да купи некретнину у Сарајеву, што је шест година касније и остварио.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана