Čola je ovdje proveo mladost: Zgradu opsjedale djevojke, a evo šta komšije kažu o njemu

GS
Čola je ovdje proveo mladost: Zgradu opsjedale djevojke, a evo šta komšije kažu o njemu

SARAJEVO -  Bivši sugrađani Zdravka Čolića iz Sarajeva za legendarnog pjevača imaju samo riječi hvale i svi ga se sjećaju samo po najljepšem.

Dok je živio u tom gradu, Čola se nimalo nije isticao, niti pravio važan, iako je još u to vrijeme bio megapopularan širom regiona. Tamo je bio sve do početka devedesetih, kada je planuo rat, pa se s porodicom nastanio u Beogradu.

Pjevač je stanovao u sarajevskom naselju Grbavica, a jedna od njegovih komšinica sa osmijehom se prisjetila bivšeg susjeda.

- Eh, kad bi svi bili ko naš Čola, gdje bi nam kraj bio? Uvijek ga se sjećamo po lijepom. Žao nam je što ponekad ne svrati, ipak je ovdje proveo najljepše godine. Odavde potiče i pola života je ovdje proveo. Djevojke su ludjele za njim, dolazile su ovdje i lupale mu na vrata da im otvori i da ih pusti u stan. Cijela zgrada nam je bila u grafitima, pisale su mu ljubavne poruke i ostavljala poklone. Tri ili četiri puta smo morali da krečimo, ali nema veze. On je i veliki humanitarac i ima veliko srce. Slava ga nikad nije ponijela. Kad je završen nesrećni rat, stan u našoj zgradi je odlučio da pokloni svom dobrom prijatelju iz Visokog, koji je postao ratni vojni invalid i koji je ostao bez svoje imovine. Voli Čola Sarajevo, poslije je kupio još ljepši i veći stan na Koševu – ispričala je za „Kurir“ Sarajka.

Portal navodi da se zgrada u kojoj je Čolić kupio stan 2013. godine nalazi u ulici Koševo. Komšije su rekle da stan ima skoro 90 kvadrata i za njega je pjevač tad iskeširao oko 170.000 evra.

- Čolin stan je jedan od najvećih u toj zgradi. Lokacija ne može biti bolja, prekoputa je Park svjetlosti i pogled je fantastičan. Vidio sam ga nekoliko puta, ali rijetko dolazi ovde, čovjek ima puno obaveza. Koliko se sjećam, kad je on kupio stan pre 11 godina, kvadrat je bio oko 2.000 evra. Sad je skoro duplo više, tako da bi odlično prošao kad bi ga prodao. Ali mislim da on to neće da uradi. Ovdje svi imaju samo lijepe riječi za njega, čovjek je car i ponosni smo što nam je

I sam pjevač je 2007. godine u jednom intervjuu govorio da ima veliku želju da kupi nekretninu u Sarajevu, što je šest godina kasnije i ostvario.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana