Четворо дјеце преминулог принца Филипа у пратњи ковчега

Танјуг
Четворо дјеце преминулог принца Филипа у пратњи ковчега

ЛОНДОН- Четворо дјеце преминулог супруга британске краљице Елизабете Друге, војводе од Единбурга Филипа, наћи ће се у пратњи ковчега на његовој сутрашњој сахрани.

Принцеви Чарлс, Ендру, Едвард и принцеза Ана, као и унуци, принчеви Вилијам и Хари, пратиће специјални „ланд ровер“ који ће превести ковчег у поворци до капеле Светог Ђорда у замку Виндзор, преноси BBC.

На списку гостију који ће присуствовати сахрани налази се 30 људи, међу којима је и троје рођака из Њемачке, а према протоколу, обући ће јутарње капуте с медаљама или дневну хаљину, али не и војну униформу.

Мораће да носе маске и да се придржавају физичке дистанце у складу с правилима локдауна у вези са ковид-19, док ће краљица сједети сама.

Детаље са церемонијалне краљевске сахране принца Филипа, у капели у замку Виндзор, објавила је Бакингемска палата.

Портпарол Палате је рекао је да су планови модификовани како би се узеле у обзир тренутне смјернице јавног здравства, али церемонијални аспекти службе остају у складу с војводиним жељама.

Портпарол је рекао и да ће сахрана бити у духу војне службе принца Филипа и личних елемената његовог живота.

Из Палате је саопштено да се краљица суочила са „неким врло тешким“ одлукама у одабиру гостију дозвољених према ковид правилима, будући да је првобитно планирано да на сахрани присуствује 800 чланова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана