Цетински о вакцинама и тужби: "Немам више намјеру да се расправљам са полуписменим безвезњацима"

ГС
Цетински о вакцинама и тужби: "Немам више намјеру да се расправљам са полуписменим безвезњацима"

Хрватски пјевач Тони Цетински изазвао је праву буру на друштвеним мрежама због свог става о вакцинацији. Он је наиме својим обожавациома на друштвеним мрежама отворено признао да не жели да се вакцинише и да је генерално против вакцинације.

Нагласио је, међутим, да нема ништа против тога да се вакцинишу они који то желе. Након тога услиједиле су и реакције, а Бојан Хорват, музички уредник Радио Драве из Копривнице, најавио је да се на његовом радију више неће емитовати Тонијеве пјесме.

Музичар је због тога рекао да ће преко адвоката Бранка Шерића подићи тужбу против Хорвата, а сва добијена средства уплатиће у хуманитарне сврхе.

"Немам више намјеру да се расправљам с полуписменим безвезњацима који су ко зна како дошли на неке позиције. Одсад о овом случају разговарам само преко адвоката", рекао је Цетински за Вечерњи лист.

Он је рекао и да доскоро није ни имао пуно пратилаца на Фејсбуку те да је у својим објавама желио кругу својих пријатеља да постави нека питања "о стварима о којима пуно људи размишља".

"Занимало ме шта ће се догодити ако се 'испод жита' негде тамо у Европи буду потписали неки папири у име свих нас којима би нас обвезали на вакцинацију и чиповање. На крају се догодило да сам од 3000 пријатеља на Фејсбуку добио њих 12.000. Чини се да су људи једва дочекали да неко постави то питање", објаснио је музичар, који је додао да није имао намеру да буде тенденциозан, него да је необавезно поставио питања која га занимају.

"На крају се догодило да се у расправи појавио дотични уредник и почео да се свађа с мојим Фејсбук пријатељима. Ја сам увек за толерантан разговор и дебату, али он је кренуо оштро јер је схватио како ја тврдим да сам неки стручњак. Ја нисам стручњак, као што стручњаци нису ни људи који су се укључили у расправу. Међутим, ви не можете забранити људима да питају, а мислим да не би требало да нам бране ни право да одаберемо хоћемо ли примити вакцину. Немам ништа против вакцина ако ми неко једног дана докаже да то није штетно за моје дете. Ако једног дана то докажу, ја ћу се вакцинисати, али до тада нема шансе. Свакако очекујем да ме као грађанина Хрватске и света питају шта ћу радити са својим телом. Без обзира на то јесте ли звезда, певате ли или сте обичан грађанин, мислим да имамо право да питамо", истакао је Цетински.

Цетински је додао и да је за њега расправа завршена, а драго му је да је добио много порука подршке.

"Јавило ми се Хрватско удружење родитеља активиста, у којој су мајке чија су деца трајно болесна након вакцинације, што је доказано. Звало ме је пуно обичних људи, али не зато што сам сад ја неки бунтовник или револуционар, него су хтели да буде све транспарентније. Ни едуковани научници не знају шта се догађа и шта нас чека", поручио је Цетински.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана