Британац жестоко о Констракти: "Звучи као да је имала нервни слом током помрачења душе"

ГС
Британац жестоко о Констракти: "Звучи као да је имала нервни слом током помрачења душе"

Српска представница на такмичењу за пjесму Евровизије, Констракта и даље интригира европску јавност пjесмом, али и сценским наступом.

Иако је пјева на српском и латинском, чини се да је пјесма у којој се спомиње Меган Маркл изазвала бројне реакције широм Европе.

Коментатор британског ББЦ-ја Марк Севиџ написао је коментар о најупечатљивијим моментима овогодишњег финала, а готово на сам врх ставио је Констрактин наступ. Прво се локал-патриотски осврнуо на британског представника, грађевинара који је најпре постао звијезда ТикТока, а потом и музичар. Тај младић је током проба одушевио многе и постигао друго мјесто на кладионицама.

Британци се највише боје да ће гласање бити политичко, што њиховом представнику смањује шансе за побједу, па Севиџ подсјећа да су истраживања показала да такво гласање ријетко пресуђује. Додуше, свјестан је да би Украјина могла да покупи 12-ице подршке од целе Европе након руске инвазије.

Потом на друго место Севиџ уврштава Констракту и њену "песму о Меган Маркл".

"Српска пјесма Ин корпоре сано је песма која је, јасно, написана током пандемије тако што је неко пао у зечју рупу медицинских страница током нервног слома. Ода личној хигијени поставља вјечно питање: ‘Која ли је тајна здраве косе Меган Маркл? Мислим да у питању је дубока хидратација’ прије него што се успиње у грозничаво испитивање личне хигијене и поставља питање - указују ли тамни колутови око очију на проблеме с јетром'", пише Севиџ и додаје:

"Можете да замислите пјевачицу Констракту ( Ана Ђурић) како опсесивно шара ове стихове на свом зиду током помрачења душе, а ту слику додатно појачава збор који пјева на латинском. У случају да то није довољно чудно, цијели наступ проводи перући руке у маленом лавору. Наравно, фавориткиња је публике у арени."

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана