Britanac žestoko o Konstrakti: "Zvuči kao da je imala nervni slom tokom pomračenja duše"

GS
Britanac žestoko o Konstrakti: "Zvuči kao da je imala nervni slom tokom pomračenja duše"

Srpska predstavnica na takmičenju za pjesmu Evrovizije, Konstrakta i dalje intrigira evropsku javnost pjesmom, ali i scenskim nastupom.

Iako je pjeva na srpskom i latinskom, čini se da je pjesma u kojoj se spominje Megan Markl izazvala brojne reakcije širom Evrope.

Komentator britanskog BBC-ja Mark Sevidž napisao je komentar o najupečatljivijim momentima ovogodišnjeg finala, a gotovo na sam vrh stavio je Konstraktin nastup. Prvo se lokal-patriotski osvrnuo na britanskog predstavnika, građevinara koji je najpre postao zvijezda TikToka, a potom i muzičar. Taj mladić je tokom proba oduševio mnoge i postigao drugo mjesto na kladionicama.

Britanci se najviše boje da će glasanje biti političko, što njihovom predstavniku smanjuje šanse za pobjedu, pa Sevidž podsjeća da su istraživanja pokazala da takvo glasanje rijetko presuđuje. Doduše, svjestan je da bi Ukrajina mogla da pokupi 12-ice podrške od cele Evrope nakon ruske invazije.

Potom na drugo mesto Sevidž uvrštava Konstraktu i njenu "pesmu o Megan Markl".

"Srpska pjesma In korpore sano je pesma koja je, jasno, napisana tokom pandemije tako što je neko pao u zečju rupu medicinskih stranica tokom nervnog sloma. Oda ličnoj higijeni postavlja vječno pitanje: ‘Koja li je tajna zdrave kose Megan Markl? Mislim da u pitanju je duboka hidratacija’ prije nego što se uspinje u grozničavo ispitivanje lične higijene i postavlja pitanje - ukazuju li tamni kolutovi oko očiju na probleme s jetrom'", piše Sevidž i dodaje:

"Možete da zamislite pjevačicu Konstraktu ( Ana Đurić) kako opsesivno šara ove stihove na svom zidu tokom pomračenja duše, a tu sliku dodatno pojačava zbor koji pjeva na latinskom. U slučaju da to nije dovoljno čudno, cijeli nastup provodi perući ruke u malenom lavoru. Naravno, favoritkinja je publike u areni."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana