Брена и Саша за пет година зарадили 21.5 милиона евра

Агенције
Брена и Саша за пет година зарадили 21.5 милиона евра

Београд - "Гранд" продукција као највећа продукција на Балкану у посљедњих пет година забиљежила је раст зараде који се мјери у милионима евра, а Лепој Брени и Саши Поповићу као мањинским власницима компаније и даље на годишњем нивоу припада позамашна свота новца.

Како пишу београдски медији, само у прошлој години Лепа Брена и Саша Поповић добили су приближно по 950.000 евра.Како се наводи највећа музичка звијезда на овим просторима и даље посједује 25 одсто "Гранда" преко офшор компаније регистроване на Кипру.

Брени, као власници четвртине капитала, према овој рачуници од зараде прошле године припада око милион евра, док Саши следује нешто више од 960.000 евра, с обзиром на то да је сувласник 24 процента „Гранда". Остатак имовине од 51 одсто је у рукама стране компаније.

Године 2014, осим што су продали 51 одсто компаније за 15 милиона евра, завршили су и са додатних 120.000 евра од зараде "Гранда", јер је укупна свота била 478.000.

То је најмања свота новца коју су они зарадили од пословања те продукцијске куће. Већ наредне, 2015. године, посао је процветао. "Гранд" је тада укупно зарадио 1.6 милиона евра, од чега је Брени припало 412.500, а Саши око 396.000.

Највише зараде доноси такмичење "Звезде Гранда", а одличне приходе доносе и формати "Никад није касно", као и „Практична жена", који такође доста новца добијају од спонзорстава и накнада од емитера. Од осталих "Грандових" пројеката солидну зараду доноси и Гранд телевизија, са свим својим ауторским емисијама, као и продаја албума бројних певача, иако је то у значајном паду у односу на период од прије десет или 15 година.

Саша Поповић раније је у једном интервјуу открио да његова компанија зарађује више него икад, и потврдио да се тај износ из сезоне у сезону само повећава.

- У последње две сезоне "Гранд" је највише зарадио - рекао је он у септембру 2018.

Сашина укупна зарада у последњих пет година, рачунајући и седам и по милиона од продаја компаније, износи око 10.5 милиона евра, док је Лепа Брена богатија за скоро 11 милиона у претходној половини деценије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана