Brena i Saša za pet godina zaradili 21.5 miliona evra

Agencije
Brena i Saša za pet godina zaradili 21.5 miliona evra

Beograd - "Grand" produkcija kao najveća produkcija na Balkanu u posljednjih pet godina zabilježila je rast zarade koji se mjeri u milionima evra, a Lepoj Breni i Saši Popoviću kao manjinskim vlasnicima kompanije i dalje na godišnjem nivou pripada pozamašna svota novca.

Kako pišu beogradski mediji, samo u prošloj godini Lepa Brena i Saša Popović dobili su približno po 950.000 evra.Kako se navodi najveća muzička zvijezda na ovim prostorima i dalje posjeduje 25 odsto "Granda" preko ofšor kompanije registrovane na Kipru.

Breni, kao vlasnici četvrtine kapitala, prema ovoj računici od zarade prošle godine pripada oko milion evra, dok Saši sleduje nešto više od 960.000 evra, s obzirom na to da je suvlasnik 24 procenta „Granda". Ostatak imovine od 51 odsto je u rukama strane kompanije.

Godine 2014, osim što su prodali 51 odsto kompanije za 15 miliona evra, završili su i sa dodatnih 120.000 evra od zarade "Granda", jer je ukupna svota bila 478.000.

To je najmanja svota novca koju su oni zaradili od poslovanja te produkcijske kuće. Već naredne, 2015. godine, posao je procvetao. "Grand" je tada ukupno zaradio 1.6 miliona evra, od čega je Breni pripalo 412.500, a Saši oko 396.000.

Najviše zarade donosi takmičenje "Zvezde Granda", a odlične prihode donose i formati "Nikad nije kasno", kao i „Praktična žena", koji takođe dosta novca dobijaju od sponzorstava i naknada od emitera. Od ostalih "Grandovih" projekata solidnu zaradu donosi i Grand televizija, sa svim svojim autorskim emisijama, kao i prodaja albuma brojnih pevača, iako je to u značajnom padu u odnosu na period od prije deset ili 15 godina.

Saša Popović ranije je u jednom intervjuu otkrio da njegova kompanija zarađuje više nego ikad, i potvrdio da se taj iznos iz sezone u sezonu samo povećava.

- U poslednje dve sezone "Grand" je najviše zaradio - rekao je on u septembru 2018.

Sašina ukupna zarada u poslednjih pet godina, računajući i sedam i po miliona od prodaja kompanije, iznosi oko 10.5 miliona evra, dok je Lepa Brena bogatija za skoro 11 miliona u prethodnoj polovini decenije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana