Бјелогрлић открио како је његова кћерка пресудила коју ће пјесму Тома пјевати у Сарајеву

ГС
Foto: Агенције

Драган Бјелогрлић био је гост емисије "Вече са Иваном Ивановићем", у којој је говорио о филму "Тома" те је том приликом открио како је његова кћерка пресудила коју ће пјесму Здравковић пјевати у сценама концерта у Сарајеву.

 На самом почетку разговора с редитељем и глумцем Иван Ивановић је казао како ће фокус емисије бити на филму "Тома", који је срушио бројне рекорде гледаности на Балкану и обиљежио протеклу годину.Бјелогрлић је говорио о самој идеји за снимање филма, као и о процесу, казавши да је управо рад на "Томи" било "најљепше снимање у његовом животу".

Признао је да је размишљао о Томи те да ли би он одобрио оно што ради: "Одакле мени право да правим филм о човјеку? Одакле ми право да га ја тумачим?".Открио је и да се због пандемије сцене у Сарајеву нису могле снимати директно у граду па су морали тражити замјенску локацију. У току потраге нашли су мјесто и улицу која носи име Томе Здравковића, након чега су рекли: "Добро - то је то".Бјелогрлић је открио како за Томин концерт у Сарајеву нису могли пронаћи одговарајућу пјесму - јер је то био један од његових посљедњих наступа, гдје је био посебно емотиван и опраштао се од публике.

У потрази за пјесмом која ће пренијети адекватну емоцију помогла им је Драганова кћерка Миа, која је казала: "Зашто не отпјева 'Што те нема'? То је, реално, најтужнија пјесма која постоји".Рекао је како се Жељку Јоксимовићу и њему идеја одмах допала те су прионули на посао.Међутим, још један изазов био је како се опростити од публике те је Миа ускочила с идејом: "Нека каже: 'За све оне којих више нема и оно чега неће бити''."Допало нам се и одлучили смо да тако одрадимо сцену. Испоставило се као сјајан потез и хвала мојој кћерки", поручио је Бјелогрлић.Појаснио је и како је настала пјесма "Поноћ", казавши да је тражио од Јоксимовића да направи дует Силване и Томе и да пјесма испуни сљедеће захтјеве: "Да буде нова, да звучи као стара и да буде хит",преноси Кликс.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана