Bjelogrlić otkrio kako je njegova kćerka presudila koju će pjesmu Toma pjevati u Sarajevu

GS
Foto: Agencije

Dragan Bjelogrlić bio je gost emisije "Veče sa Ivanom Ivanovićem", u kojoj je govorio o filmu "Toma" te je tom prilikom otkrio kako je njegova kćerka presudila koju će pjesmu Zdravković pjevati u scenama koncerta u Sarajevu.

 Na samom početku razgovora s rediteljem i glumcem Ivan Ivanović je kazao kako će fokus emisije biti na filmu "Toma", koji je srušio brojne rekorde gledanosti na Balkanu i obilježio proteklu godinu.Bjelogrlić je govorio o samoj ideji za snimanje filma, kao i o procesu, kazavši da je upravo rad na "Tomi" bilo "najljepše snimanje u njegovom životu".

Priznao je da je razmišljao o Tomi te da li bi on odobrio ono što radi: "Odakle meni pravo da pravim film o čovjeku? Odakle mi pravo da ga ja tumačim?".Otkrio je i da se zbog pandemije scene u Sarajevu nisu mogle snimati direktno u gradu pa su morali tražiti zamjensku lokaciju. U toku potrage našli su mjesto i ulicu koja nosi ime Tome Zdravkovića, nakon čega su rekli: "Dobro - to je to".Bjelogrlić je otkrio kako za Tomin koncert u Sarajevu nisu mogli pronaći odgovarajuću pjesmu - jer je to bio jedan od njegovih posljednjih nastupa, gdje je bio posebno emotivan i opraštao se od publike.

U potrazi za pjesmom koja će prenijeti adekvatnu emociju pomogla im je Draganova kćerka Mia, koja je kazala: "Zašto ne otpjeva 'Što te nema'? To je, realno, najtužnija pjesma koja postoji".Rekao je kako se Željku Joksimoviću i njemu ideja odmah dopala te su prionuli na posao.Međutim, još jedan izazov bio je kako se oprostiti od publike te je Mia uskočila s idejom: "Neka kaže: 'Za sve one kojih više nema i ono čega neće biti''."Dopalo nam se i odlučili smo da tako odradimo scenu. Ispostavilo se kao sjajan potez i hvala mojoj kćerki", poručio je Bjelogrlić.Pojasnio je i kako je nastala pjesma "Ponoć", kazavši da je tražio od Joksimovića da napravi duet Silvane i Tome i da pjesma ispuni sljedeće zahtjeve: "Da bude nova, da zvuči kao stara i da bude hit",prenosi Kliks.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana