Безосева бивша супруга се поново разводи, овог пута послије само двије године

ГС
Безосева бивша супруга се поново разводи, овог пута послије само двије године

Мекензи Скот се прије само четири године развела од свог дугогодишњег супруга, оснивача Амазона Џефа Безоса.

Мање од две године након што су објавили да намјеравају да заједно поклоне огромно богатство, филантроп и милијардерка Мекензи Скот и њен супруг Дан Џевет, бивши наставник науке, одлучили су да се разиђу.

Скот је поднијела захтев за развод у понедјељак, пише Њујорк Тајмс.

Подсјетимо, Мекензи Скот се прије само четири године развела од свог дугогодишњег супруга, оснивача Амазона Џефа Безоса. Након тога је дала више од 12 милијарди долара непрофитним организацијама и удала се за инструктора из престижне школе коју похађају њена дјеца.

Судски записници показују да Џевет није оспорио развод. У захтјеву за развод се наводи да је свака подјела имовине предвиђена уговором о разводу, чији детаљи нису познати.

Брак Мекензи Скот и Дана Џевета био је у жижи јавности након што се Скотова развела од најбогатијег мушкарца на свијету. Мекензи и Дан су имали филантропску везу, а Џевет је јавно обећавао да ће заједно са супругом донирати огромне своте новца у хуманитарне сврхе.

Ипак, наслућивало се да у браку нешто не функционише. Наиме, непрофитне организације које су добијале новац од пара прво су се обома захваљивали, међутим у последње вријеме захвалнице су ишле искључиво на адресу Мекензи Скот.

Прошле недеље његово име је избрисано из њених филантропских подухвата. 

На сајту Гивинг Плеџ, гдје милијардери обећавају да ће дати половину свог богатства прије него што умру, његово писмо се више није појављивало са њеним. Без помпе, његово име је недавно избрисано из објаве коју је Скотова написала прошле године о њиховим поклонима.

Скотова је привукла пажњу јавности када је почела да дијели своје богатство брзином која се ријетко виђа у филантропском свијету. Након развода од Безоса, окупила је тим савјетника и почела да даје вишемилионске донације непрофитним групама. Дала је више од 12 милијарди долара за само три године.

 

У писму из маја 2019. обећала је да ће "наставити да дијели новац док се сеф не испразни". Блумберг је процјенио њену нето вриједност на 62 милијарде долара, али између њених милијарди долара доприноса и пада на берзи, новинска организација сада процјењује њено богатство на 27,8 милијарди долара.

На почетку брака Џевет је звучао срећно.

- Ожењен сам једном од највеликодушнијих и најљубазнијих људи које познајем и придружио сам јој се у обавези да пренесе огромно богатство да служи другима - написао је он.

Све до прошле недеље Џеветово писмо је стајало уз њено на сајту, а уз писма је стајала заједничка фотографија. Данас постоји само фотографије Мекезни Скот.

Скотова је одбила да говори јавно о својим донацијама, одбијајући поновљене захтјеве за интервјуе од новинских организација. Њен адвокат није одговорио на захтјеве за коментар у среду.

Такође, покушаји да се дође до Џевета преко пријатеља, породице и бивших колега и на адреси која је повезана са њим у Сијетлу били су неуспјешни. 

Његов адвокат је одбио, преко правног помоćника, да коментарише развод.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана