Bezoseva bivša supruga se ponovo razvodi, ovog puta poslije samo dvije godine

GS
Bezoseva bivša supruga se ponovo razvodi, ovog puta poslije samo dvije godine

Mekenzi Skot se prije samo četiri godine razvela od svog dugogodišnjeg supruga, osnivača Amazona Džefa Bezosa.

Manje od dve godine nakon što su objavili da namjeravaju da zajedno poklone ogromno bogatstvo, filantrop i milijarderka Mekenzi Skot i njen suprug Dan Dževet, bivši nastavnik nauke, odlučili su da se raziđu.

Skot je podnijela zahtev za razvod u ponedjeljak, piše Njujork Tajms.

Podsjetimo, Mekenzi Skot se prije samo četiri godine razvela od svog dugogodišnjeg supruga, osnivača Amazona Džefa Bezosa. Nakon toga je dala više od 12 milijardi dolara neprofitnim organizacijama i udala se za instruktora iz prestižne škole koju pohađaju njena djeca.

Sudski zapisnici pokazuju da Dževet nije osporio razvod. U zahtjevu za razvod se navodi da je svaka podjela imovine predviđena ugovorom o razvodu, čiji detalji nisu poznati.

Brak Mekenzi Skot i Dana Dževeta bio je u žiži javnosti nakon što se Skotova razvela od najbogatijeg muškarca na svijetu. Mekenzi i Dan su imali filantropsku vezu, a Dževet je javno obećavao da će zajedno sa suprugom donirati ogromne svote novca u humanitarne svrhe.

Ipak, naslućivalo se da u braku nešto ne funkcioniše. Naime, neprofitne organizacije koje su dobijale novac od para prvo su se oboma zahvaljivali, međutim u poslednje vrijeme zahvalnice su išle isključivo na adresu Mekenzi Skot.

Prošle nedelje njegovo ime je izbrisano iz njenih filantropskih poduhvata. 

Na sajtu Giving Pledž, gdje milijarderi obećavaju da će dati polovinu svog bogatstva prije nego što umru, njegovo pismo se više nije pojavljivalo sa njenim. Bez pompe, njegovo ime je nedavno izbrisano iz objave koju je Skotova napisala prošle godine o njihovim poklonima.

Skotova je privukla pažnju javnosti kada je počela da dijeli svoje bogatstvo brzinom koja se rijetko viđa u filantropskom svijetu. Nakon razvoda od Bezosa, okupila je tim savjetnika i počela da daje višemilionske donacije neprofitnim grupama. Dala je više od 12 milijardi dolara za samo tri godine.

 

U pismu iz maja 2019. obećala je da će "nastaviti da dijeli novac dok se sef ne isprazni". Blumberg je procjenio njenu neto vrijednost na 62 milijarde dolara, ali između njenih milijardi dolara doprinosa i pada na berzi, novinska organizacija sada procjenjuje njeno bogatstvo na 27,8 milijardi dolara.

Na početku braka Dževet je zvučao srećno.

- Oženjen sam jednom od najvelikodušnijih i najljubaznijih ljudi koje poznajem i pridružio sam joj se u obavezi da prenese ogromno bogatstvo da služi drugima - napisao je on.

Sve do prošle nedelje Dževetovo pismo je stajalo uz njeno na sajtu, a uz pisma je stajala zajednička fotografija. Danas postoji samo fotografije Mekezni Skot.

Skotova je odbila da govori javno o svojim donacijama, odbijajući ponovljene zahtjeve za intervjue od novinskih organizacija. Njen advokat nije odgovorio na zahtjeve za komentar u sredu.

Takođe, pokušaji da se dođe do Dževeta preko prijatelja, porodice i bivših kolega i na adresi koja je povezana sa njim u Sijetlu bili su neuspješni. 

Njegov advokat je odbio, preko pravnog pomoćnika, da komentariše razvod.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana