Бенду “Артан Лили” уручено признање Задужбине “Милан Младеновић”

Агенције
Бенду “Артан Лили” уручено признање Задужбине “Милан Младеновић”

Београдска поп-ноиз група “Артан Лили” добитник је награде Задужбине “Милан Младеновић”. На свечаности у Народној библиотеци у Београду члановима групе награду је уручио Зоран Костић Цане, лидер састава “Партибрејкерс”.

Осим Костића, у жирију, који је преслушао 126 приспјелих пјесама, налазили су се и џез пијаниста Васил Хаџиманов и рок критичар Александар Жикић.

У образложењу одлуке жирија Жикић је напоменуо да је састав “Артан Лили” својом композицијом “Д. Е. П. Р. А.” задовољио све критеријуме које музичко дјело чини изузетним.

- Реч је о оригиналном, дубоко индивидуалном, стилски доследном и интелигентном ауторском остварењу, које таленат и вештину третира без калкулације и цинизма - рекао је Жикић.

Лидер награђеног бенда Бојан Слачала позвао је окупљене да аплаузом поздраве Милана Младеновића, фронтмена култног бенда “Екатарина Велика”.

- Опет нас је окупио овде и верујем да би му било драго да зна ко је заслужио награду која је названа по његовом имену. Ово признање је за нас велика част, али и огромна одговорност - рекао је Слачала.

Задужбину Милана Младеновића основали су пријатељи легендарног гитаристе у априлу ове године. 

Чланови Управног одбора задужбине су Зоран Костић Цане, Миливоје Петровић Мишко Плави и Ненад Миловановић, као и чланови жирија регионалне годишње награде “Милан Младеновић” Васил Хаџиманов и Александар Жикић.

Годишњу награду “Милан Младеновић” у области музичког стваралаштва додјељиваће сваке године на рођендан легендарног музичара, пјесника и композитора и вође култног бенда “Екатарина Велика”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана