Bendu “Artan Lili” uručeno priznanje Zadužbine “Milan Mladenović”

Agencije
Bendu “Artan Lili” uručeno priznanje Zadužbine “Milan Mladenović”

Beogradska pop-noiz grupa “Artan Lili” dobitnik je nagrade Zadužbine “Milan Mladenović”. Na svečanosti u Narodnoj biblioteci u Beogradu članovima grupe nagradu je uručio Zoran Kostić Cane, lider sastava “Partibrejkers”.

Osim Kostića, u žiriju, koji je preslušao 126 prispjelih pjesama, nalazili su se i džez pijanista Vasil Hadžimanov i rok kritičar Aleksandar Žikić.

U obrazloženju odluke žirija Žikić je napomenuo da je sastav “Artan Lili” svojom kompozicijom “D. E. P. R. A.” zadovoljio sve kriterijume koje muzičko djelo čini izuzetnim.

- Reč je o originalnom, duboko individualnom, stilski doslednom i inteligentnom autorskom ostvarenju, koje talenat i veštinu tretira bez kalkulacije i cinizma - rekao je Žikić.

Lider nagrađenog benda Bojan Slačala pozvao je okupljene da aplauzom pozdrave Milana Mladenovića, frontmena kultnog benda “Ekatarina Velika”.

- Opet nas je okupio ovde i verujem da bi mu bilo drago da zna ko je zaslužio nagradu koja je nazvana po njegovom imenu. Ovo priznanje je za nas velika čast, ali i ogromna odgovornost - rekao je Slačala.

Zadužbinu Milana Mladenovića osnovali su prijatelji legendarnog gitariste u aprilu ove godine. 

Članovi Upravnog odbora zadužbine su Zoran Kostić Cane, Milivoje Petrović Miško Plavi i Nenad Milovanović, kao i članovi žirija regionalne godišnje nagrade “Milan Mladenović” Vasil Hadžimanov i Aleksandar Žikić.

Godišnju nagradu “Milan Mladenović” u oblasti muzičkog stvaralaštva dodjeljivaće svake godine na rođendan legendarnog muzičara, pjesnika i kompozitora i vođe kultnog benda “Ekatarina Velika”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana