Бањалучки бенд “Пајперов смијех” објавио спот за пјесму “Зупчаник”

Агенције
Бањалучки бенд “Пајперов смијех” објавио спот за пјесму “Зупчаник”

Алтернативни рок бенд из Бањалуке “Пајперов смијех” објавио је нови видео-спот, али и представио новог гитаристу, те за све обожаваоце најавио неколико предстојећих концерата.

Састав је објавио спот за пјесму “Зупчаник”, који је други спот након пјесме “Свјетла су далека”, а обје пјесме се налазе на актуелном макси синглу “Мостар Трек”. За режију спота “Зупчаника” задужен је Ведран Шевчук Алф, који је заслужан и за нове фотографије бенда.

Један од новитета “Пајперовог смијеха” је и представљање новог члана бенда Владимира Максимчука, умјесто досадашњег гитаристе Данета Марјановића. 

- Његове пословне обавезе нису дозвољавале континуитет проба, па је Дане својевољно иступио из бенда како би самом бенду створио простор да даље расте, а то је несебичан чин који само потврђује став да је музика испред сваког појединца. Владиним доласком добили смо континуитет свирања проба, што је дало резултат не само у смислу наше свирачке форме, већ је пробудило све друге сегменте дјеловања бенда, па данас причамо о нашем другом споту и серији клупских концерата - објаснио је фронтмен бенда Мирко Поњевић. 

Карло Томић, басиста бенда, нагласио је да су имали паузу у објављивању пјесама, те одржавању концерата, баш због промјене једног члана. 

- Први пут у више од десет година рада смо се одлучили за промјену, што је, опет, тражило од нас да радимо још више него раније. Осјећали смо одговорност, како према Данету који је отишао и према Влади који је дошао, тако и према публици, јер бенд мора или да ради или да не ради. Ми смо се одлучили да радимо и спот за “Зупчаник” је само први корак у неком наредном дјеловању наше мале екипе - нагласио је Томић.

Бенд је најавио наступе у неколико градова, а то су Костајница (28. септембар), Мостар (4. октобар), Столац (5. октобар) и Бањалука (12. октобар).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана