Бaјденова унука вјенчала се у врту Бијеле куће, осванула и прва фотографија с церемоније

ГС
Бaјденова унука вјенчала се у врту Бијеле куће, осванула и прва фотографија с церемоније

Унука америчког предсједника Џо Бајдена , Наоми, вјенчала се данас за свог изабраника Петра Нала. Церемонија је одржана у врту Бијеле кући, која је била затворена за новинаре, а ово је уједно и један од ријетких случајева да је овај посјед кориштен за вјенчање.

Наоми (28), која је по занимању адвокатица, вјенчала се својим партнером Петром Налом (25), који је недавно такођер дипломирао на правном факултету.

Пар се упознао 2018. године, а данас су прошетали и до олтара.

Церемонија је одржана у врту Бијеле куће, а размјењивању њихових завјета присуствовало је око 250 гостију. Ипак, пар је, што је другачије од претходних случајева, одлучио да церемонија буде затворена за медије, те су фотографије доступне на интернету направљене из даљине.

Прва дама  Бајден подијелила је на свом Фејзбуку фотографију са унуком, а пар је истакао колико је поносан и сретан због ње.

"Било је задовољство гледати како Наоми одраста, открива ко је и ствара тако невјероватан живот за себе", написала је  у своје и супругово име.

"Јако смо поноси што видимо да је Наоми изабрала Петра за свог супруга и част нам је да му пожелимо добродошлицу у нашу породицу. Желимо им дане пуне смијеха и љубави која постаје све дубља из године у годину", истакли су у званичном саопштењу.

Након церемоније у Државној трпезарији Бијеле куће, услиједио је ручак за чланове породице и остале званице. Све се наставило с вечерњим пријемом с десертом и плесом, преноси Реутерс.

Овако је уједно започео слављенички викенд за Бидена, који ће сутра у кругу породице прославити 80. рођендан.

Занимљиво је то да се, откако се бивши предсједник Јохн Адамс уселио у новоизграђену Бијелу кућу 1800. године, тамо одржало свега 18 церемонија вјенчања, а оне су укључивале искључиво чланове породице предсједника и прве даме.

Вјенчање Наоми, која је кћерка Биденовог сина Хунтера Бидена и његове супруге Катхлеен Бухле, је уједно 19. које је одржано у Бијелој кући, а ово је први пут да предсједник овдје удаје своју унуку.

"Наоми и Петар затражили су да њихово вјенчање буде затворено за медије, а ми поштујемо њихове жеље. То је њихова одлука", рекла је портпаролка Бијеле куће Карине Џин-Пере новинарима у петак.

Иначе, Наоми је добила име по Биденовој старијој кћерки која је погинула заједно с мајком у прометној несрећи 1972. када је имала нешто више од годину дана.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана