Bajdenova unuka vjenčala se u vrtu Bijele kuće, osvanula i prva fotografija s ceremonije

GS
Bajdenova unuka vjenčala se u vrtu Bijele kuće, osvanula i prva fotografija s ceremonije

Unuka američkog predsjednika Džo Bajdena , Naomi, vjenčala se danas za svog izabranika Petra Nala. Ceremonija je održana u vrtu Bijele kući, koja je bila zatvorena za novinare, a ovo je ujedno i jedan od rijetkih slučajeva da je ovaj posjed korišten za vjenčanje.

Naomi (28), koja je po zanimanju advokatica, vjenčala se svojim partnerom Petrom Nalom (25), koji je nedavno također diplomirao na pravnom fakultetu.

Par se upoznao 2018. godine, a danas su prošetali i do oltara.

Ceremonija je održana u vrtu Bijele kuće, a razmjenjivanju njihovih zavjeta prisustvovalo je oko 250 gostiju. Ipak, par je, što je drugačije od prethodnih slučajeva, odlučio da ceremonija bude zatvorena za medije, te su fotografije dostupne na internetu napravljene iz daljine.

Prva dama  Bajden podijelila je na svom Fejzbuku fotografiju sa unukom, a par je istakao koliko je ponosan i sretan zbog nje.

"Bilo je zadovoljstvo gledati kako Naomi odrasta, otkriva ko je i stvara tako nevjerovatan život za sebe", napisala je  u svoje i suprugovo ime.

"Jako smo ponosi što vidimo da je Naomi izabrala Petra za svog supruga i čast nam je da mu poželimo dobrodošlicu u našu porodicu. Želimo im dane pune smijeha i ljubavi koja postaje sve dublja iz godine u godinu", istakli su u zvaničnom saopštenju.

Nakon ceremonije u Državnoj trpezariji Bijele kuće, uslijedio je ručak za članove porodice i ostale zvanice. Sve se nastavilo s večernjim prijemom s desertom i plesom, prenosi Reuters.

Ovako je ujedno započeo slavljenički vikend za Bidena, koji će sutra u krugu porodice proslaviti 80. rođendan.

Zanimljivo je to da se, otkako se bivši predsjednik John Adams uselio u novoizgrađenu Bijelu kuću 1800. godine, tamo održalo svega 18 ceremonija vjenčanja, a one su uključivale isključivo članove porodice predsjednika i prve dame.

Vjenčanje Naomi, koja je kćerka Bidenovog sina Huntera Bidena i njegove supruge Kathleen Buhle, je ujedno 19. koje je održano u Bijeloj kući, a ovo je prvi put da predsjednik ovdje udaje svoju unuku.

"Naomi i Petar zatražili su da njihovo vjenčanje bude zatvoreno za medije, a mi poštujemo njihove želje. To je njihova odluka", rekla je portparolka Bijele kuće Karine Džin-Pere novinarima u petak.

Inače, Naomi je dobila ime po Bidenovoj starijoj kćerki koja je poginula zajedno s majkom u prometnoj nesreći 1972. kada je imala nešto više od godinu dana.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana