Новакова одлука изненадила Алкараса

Б92
Новакова одлука изненадила Алкараса

Трећи тенисер свијета Карлос Алкарас пред старт турнира у Мадриду дао је велики интервју за Марку у којем је, очекивано, постављено питање и о Новаку Ђоковићу, који суверено држи трон АТП листе.

Тенисер из Мурсије је на Мастерсу у Мадриду други носилац, уједно и бранилац трофеја који је освајао у посљедње двије године.

Алкарас је између осталог упитан и да ли га је изненадило то што је Новак Ђоковић одустао од турнира у Мадриду.

"Мајами ме уопште није изненадио, али изостанак из Мадрида јесте. Пријатељи су ми рекли за то и ја сам био у стилу, 'шта му се то догодило?", каже Алкарас.

Са Новаком се сусрео на церемонији додјеле Лауреус награда, на којој је Ђоковић опет, по пети пут, проглашен најбољим спортистом свијета.

"Новаку се допало Луј Витон одијело. Био је тако елегантан", примијетио је Алкарас.

Наравно, једна од неизбјежних тема је и Рафаел Надал, који је дан раније изнио прилично суморну прогнозу око очешћа на Ролан Гаросу.

Без обзира на то, Алкарас му даје добре шансе.

"Нико нема више искуства на Ролан Гаросу од њега. Осјећај који он има за тај турнир, нема ниједан други играч. Ипак, он је од оних који желе да буду спремни физички, ментално и тениски. Ако се сва три услова испуне, нема сумње да ће бити међу кандидатима за титлу", каже Алкарас.

Надалов први противник јер Американац Дарвин Бланк, који је ових дана тренирао са Алкарасом.

"Није ми тражио савјет, али сам му рекао да се опусти и ужива у мечу. То ће за њега бити посебан тренутак, помоћи ће му у каријери. Рекао сам му, Рафа ће ти помоћи као што је и мени 2021. Да растеш, осјетиш нешто посебно, како да се носиш са свим стварима", додао је Карлитос.

Додао је да он и Надал још нису причали о могућности да на ОИ у Паризу играју заједно у дублу, што је велика жеља Алкараса.

Надал ће се појавити на Лејвер купу, а Алкарас додаје да још није добио поруку од Роџера Федерера.

"Не, још нисам добио поруку од Федерера. То је догађај на којем бих волио да играм. Већ сам их неколико пропустио и жалим због тога. Прошле године ми се није уклапало због мјеста одржавања, али то је турнир на којем ћу прије или касније играти ако ме позову", каже Алкарас.

На крају, упитан је између осталог и ко ће годину завршити као број један, он или Јаник Синер.

"Надам се да ћу бити ја, али за сада све изгледа као да ће то бити Јаник", закључио је млади шпански тенисер. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана