Novakova odluka iznenadila Alkarasa

B92
Novakova odluka iznenadila Alkarasa

Treći teniser svijeta Karlos Alkaras pred start turnira u Madridu dao je veliki intervju za Marku u kojem je, očekivano, postavljeno pitanje i o Novaku Đokoviću, koji suvereno drži tron ATP liste.

Teniser iz Mursije je na Mastersu u Madridu drugi nosilac, ujedno i branilac trofeja koji je osvajao u posljednje dvije godine.

Alkaras je između ostalog upitan i da li ga je iznenadilo to što je Novak Đoković odustao od turnira u Madridu.

"Majami me uopšte nije iznenadio, ali izostanak iz Madrida jeste. Prijatelji su mi rekli za to i ja sam bio u stilu, 'šta mu se to dogodilo?", kaže Alkaras.

Sa Novakom se susreo na ceremoniji dodjele Laureus nagrada, na kojoj je Đoković opet, po peti put, proglašen najboljim sportistom svijeta.

"Novaku se dopalo Luj Viton odijelo. Bio je tako elegantan", primijetio je Alkaras.

Naravno, jedna od neizbježnih tema je i Rafael Nadal, koji je dan ranije iznio prilično sumornu prognozu oko očešća na Rolan Garosu.

Bez obzira na to, Alkaras mu daje dobre šanse.

"Niko nema više iskustva na Rolan Garosu od njega. Osjećaj koji on ima za taj turnir, nema nijedan drugi igrač. Ipak, on je od onih koji žele da budu spremni fizički, mentalno i teniski. Ako se sva tri uslova ispune, nema sumnje da će biti među kandidatima za titlu", kaže Alkaras.

Nadalov prvi protivnik jer Amerikanac Darvin Blank, koji je ovih dana trenirao sa Alkarasom.

"Nije mi tražio savjet, ali sam mu rekao da se opusti i uživa u meču. To će za njega biti poseban trenutak, pomoći će mu u karijeri. Rekao sam mu, Rafa će ti pomoći kao što je i meni 2021. Da rasteš, osjetiš nešto posebno, kako da se nosiš sa svim stvarima", dodao je Karlitos.

Dodao je da on i Nadal još nisu pričali o mogućnosti da na OI u Parizu igraju zajedno u dublu, što je velika želja Alkarasa.

Nadal će se pojaviti na Lejver kupu, a Alkaras dodaje da još nije dobio poruku od Rodžera Federera.

"Ne, još nisam dobio poruku od Federera. To je događaj na kojem bih volio da igram. Već sam ih nekoliko propustio i žalim zbog toga. Prošle godine mi se nije uklapalo zbog mjesta održavanja, ali to je turnir na kojem ću prije ili kasnije igrati ako me pozovu", kaže Alkaras.

Na kraju, upitan je između ostalog i ko će godinu završiti kao broj jedan, on ili Janik Siner.

"Nadam se da ću biti ja, ali za sada sve izgleda kao da će to biti Janik", zaključio je mladi španski teniser. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana