Ђоковић у полуфиналу Ролан Гароса: Изгубио први сет, па убједљиво савладао Хачанова

ГС
Foto: B92

ПАРИЗ - Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић пласирао се у полуфинале Ролан Гароса, пошто је данас савладао Руса Карена Хачанова 4:6 7:6 (7:0), 6:4, 6:2.

Био је то њихов 10. међусобни дуел и девета побједа српског тенисера.

Карен Хачанов је боље почео овај меч и послије четири гема направио брејк и потпуно шокирао Новака Ђоковића, а пошто до краја сета није било одузетих сервис гемова, Рус је побиједио са 6:4 и имао 1-0.

У наредном сету, било је веома напето и неизвјесно, али брејкова није било. Због тога се и отишло у тај-брејк гдје се могло видјели нешто што и нема толико често прилика да се види.

Новак Ђоковић је тај дио меча добио без иједног изгубљеног поена! 

Дакле 6:6 па 7:0 за српског аса и изједначење у сетовима.

Отишао је Ђоковић у слвачионицу након овог сета, а када се вратио Хачанов је био још нервознији и некако дејловао немоћно, што ће се видјети и по резултату.

Такође, Новак није имао брејк шансу све до трећег сета.

Само два гема је Хачанов освојио у трећем сету, а Новак Ђоковић остварио дупли брејк и на спектакуларан начин дошао до преокрета и потпуно промијенио моментум овог сусрета.

За трен ока је Ђоковић од 2:2 дошао до 5:2, а самим тим и 6:2 пошто је на последњем сервису доминантно одрадио посао за вођство од 2-1.

Могао је Новак Ђоковић и до брејка на старту четвртог сета, имао је лијепу шансу и 30:0, али се Хачанов некако вратио у игру, преокренуо и спасао први гем тог дијела меча.

У трећем гему је Ђоковић и дошао до тог брејка и вођства од 2:1, имао је Новак и предност од 4:2, али је дозволио Хачанову да врати брејк и изједначи. Није дуго то трајало јер је брзо српски тенисер вратио брејк и са нулом добио последњи гем за побједу и пласман у полуфинале.

Ђоковић се 12. пут у каријери пласирао у полуфинале, а ривал ће му бити побједник меча између Шпанца Карлоса Алкараза и Грка Стефаноса Циципаса.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана